Νορβηγία: Χίτλερ, Καντάφι, Κιμ Γιονγκ Ιλ πρωταγωνιστούν σε καμπάνια για την υγεία

Νορβηγία: Χίτλερ, Καντάφι, Κιμ Γιονγκ Ιλ πρωταγωνιστούν σε καμπάνια για την υγεία

Έναν αμφιλεγόμενο και ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε ιατρική οργάνωση στη Νορβηγία για να προωθήσει καμπάνια της σχετικά με το άσθμα και τις αλλεργίες στα παιδιά.

Πρωταγωνιστές της καμπάνιας αυτής δεν είναι άλλοι από τον… Γερμανό δικτάτορα, Αδόλφο Χίτλερ, τον πρώην δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι και τον Βορειοκορετάτη πρώην ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ!

Ο σύλλογος LHL για το άσθμα και τις αλλεργίες, λοιπόν, κυκλοφόρησε σειρά φωτογραφιών με χνουδωτά αρκουδάκια που φέρουν τα χαρακτηριστικά στοιχεία των δικτατόρων, όπως το μουστάκι του Χίτλερ, τα σχιστά μάτια του Καντάφι και τα γυαλιά του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Με τίτλο «Τα αρκουδάκια μπορεί να είναι επικίνδυνα» η νορβηγική οργάνωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα λούτρινα που κρατούν συντροφιά στα παιδιά, καθώς συγκεντρώνουν σκόνη και μπορεί να απειλούν την υγεία τους.

Ο LHL, λοιπόν, καλεί τους γονείς να πλένουν τα λούτρινα τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο και να πλένουν τα σκεπάσματα των παιδιών σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος και αλλεργιών.

Μιλώντας στο περιοδικό Newsweek, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, επισήμανε πως μπορεί η σκόνη να μην είναι η μόνη αιτία πρόκλησης άσθματος, αλλά «κάτι πολύ απλό, όπως το πλύσιμο των λούτρινων μπορεί να περιορίσει τις πιθανότητες να προκληθεί άσθμα στα παιδιά».

Όσο για την απόφαση να χρησιμοποιηθούν οι δικτάτορες για να επισημάνουν την απειλή της σκόνης, ο γενικός γραμματέας υποστήριξε ότι «ήταν επικίνδυνη και τρομοκρατική καμπάνια, αλλά έχουμε θετική ανταπόκριση από τους γονείς που αναγνωρίζουν τη σημασία του ζητήματος».

Βέβαια, ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας του Όσλο, Ερβιν Κον, μιλώντας στην εφημερίδα Dagbladet δήλωσε πως «ο Χίτλερ ήταν μαζικός δολοφόνος και δεν αξίζει τέτοιου είδους προσοχή. Ανησυχώ μήπως ο Χίτλερ μπορεί να φανεί λιτότερο επικίνδυνος από όσο ήταν».

Σύμφωνα, πάντως, με τον νορβηγικό σύλλογο ο αριθμός των παιδιών που έχουν άσθμα και αλλεργίες στην Νορβηγία έχει τετραπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1970, και σήμερα πάνω από το 20% των παιδιών σε ηλικία μικρότερη των δέκα ετών, επηρεάζονται. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.