Συγγνώμη από ΕΡΤ για το λάθος με τη “ζωντανή” σύνδεση του πρωινού δελτίου [βίντεο]

Συγγνώμη από ΕΡΤ για το λάθος με τη “ζωντανή” σύνδεση του πρωινού δελτίου [βίντεο]

Σάλος έχει ξεσπάσει από το πρωί όταν αποκαλύφθηκε πως στο πρωινό δελτίο των 06:00 οι… ζωντανές συνδέσεις ήταν «μαιμού». Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια καλημερίζει και ευχαριστεί τα…. βίντεο που παίζουν στον αέρα – Παραπλανητικοί ήταν οι τίτλοι, όπου εμφανίζεται η ένδειξη «τώρα», ενώ πρόκειται για μαγνητοσκοπημένο υλικό. 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το δελτίο της 22ας Φεβρουαρίου, όταν η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Δουβαρά καλημερίζει τον ρεπόρτερ Γιώργο Γεραφέντη για να δώσει την είδηση τηλεφωνικά. Όλοι καταλαβαίνουν φυσικά, πως εφόσον τον καλημερίζει, η σύνδεση είναι «απευθείας», «ζωντανή», όπως λέγεται στην γλώσσα της τηλεόρασης.

Κι όμως… η πρώτη ένδειξη είναι η εισαγωγή του ρεπόρτερ, που μπαίνει απότομα στο θέμα, χωρίς να ανταποδώσει την καλημέρα… Υπάρχει όμως γραμμένη στους τίτλους της σύνδεσης και η λέξη «τώρα», που αν μη τι άλλο «διαβεβαιώνει» τους τηλεθεατές για το «ζωντανό» της υπόθεσης, οπότε ίσως και η… αγένεια του ρεπόρτερ να μπορούσε να συγχωρεθεί. Ακούγοντας όμως προσεκτικά τη σύνδεση, ο τηλεθεατής αντιλαμβάνεται την φωνή του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, του Πάνου Χαρίτου, ο οποίος λέει «μάλιστα» σε κάποιο σημείο. Είναι ξεκάθαρο πια πως πρόκειται για μαγνητοσκοπημένο ένθετο, για ένα βίντεο κομμένο από το δελτίο της προηγούμενης βραδιάς. 

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Μία λάθος συνεννόηση των συντελεστών στο πρωινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έγινε «θέμα» στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα σε δελτίο των 06.00 αντί της ορθής διατύπωσης της παρουσιάστριας που θα έπρεπε να είναι «ας παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη» ώστε να παίξει αμέσως μετά το σχετικό βίντεο, έπεσε τίτλος «super» που παρέπεμπε σε ζωντανή σύνδεση με τον αρμόδιο ρεπόρτερ.

Η ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές και να ευχαριστήσει όσους επισήμαναν το λάθος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.