Πόσους εργαζόμενους θα έχουν τα κανάλια με τις νέες άδειες – Οι θέσεις ανά ειδικότητα

Πόσους εργαζόμενους θα έχουν τα κανάλια με τις νέες άδειες – Οι θέσεις ανά ειδικότητα

Οι πολλές λεπτομέρειες για τις τηλεοπτικές άδειες απασχολούν τους ιδιοκτήτες και τους υποψήφιους επενδυτές. Εκείνο που “καίει” τους εργαζόμενους είναι οι θέσεις εργασίας που θα απαιτούνται για να μπορέσει κάποιος τηλεοπτικός σταθμός να λάβει άδεια. Ο μίνιμουμ αριθμός δηλαδή των εργαζόμενων ανά ειδικότητα.

Η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού αναμένεται να ανέβει στο opengov γύρω στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με εφημερίδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ήδη έτοιμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (μάλιστα πήρε ΦΕΚ) που αφορά στις ελάχιστες θέσεις εργασίας ανά ειδικότητα για κάθε τηλεοπτικό σταθμό. Σε ότι αφορά στα τέσσερα κανάλια ενημερωτικού περιεχομένου προβλέπονται συνολικά τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας ανά κανάλι.

Με την ΚΥΑ αυτές οι 400 θέσεις για κάθε κανάλι εξειδικεύονται ακόμη περισσότερο.

Έτσι το κάθε κανάλι για να λάβει άδεια θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 120 δημοσιογράφους, άλλους τουλάχιστον 120 διοικητικούς υπαλλήλους και τουλάχιστον 160 τεχνικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν σε προσωπικό πλήρους απασχόλησης ανά ειδικότητα το οποίο τα κανάλια εθνικής εμβέλειας είναι υποχρεωμένα να απασχολούν ετησίως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.