ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τζον Όλιβερ: Ο παρουσιαστής που αγόρασε και χάρισε χρέος ύψους 15 εκατ. δολαρίων (φωτό,vid)

Τζον Όλιβερ: Ο παρουσιαστής που αγόρασε και χάρισε χρέος ύψους 15 εκατ. δολαρίων (φωτό,vid)

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Κυριακής ο παρουσιαστής Τζον Όλιβερ της εκπομπής «Last Week Tonight» στο HBO, όταν αγόρασε και χάρισε ιατρικά χρέη ύψους σχεδόν 15 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται ίσως για το πιο γενναιόδωρο δώρο στην ιστορία της τηλεόρασης, ξεπερνώντας ακόμα και τα δώρα ύψους 8 εκατ. ευρώ που είχε κάνει η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι στο κοινό της εκπομπής της, όταν άρχισε να τους μοιράζει αυτοκίνητα.

Ο Όλιβερ κατάφερε να χαρίσει τα χρέη ιδρύοντας μιας εταιρεία στο διαδίκτυο για μόλις 50 δολάρια με το όνομα Central Asset Recovery Professional. Inc και σύντομα έλαβε μια προσφορά να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατ. δολαρίων, δίνοντας περίπου 60.000 δολάρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα που αγοράζουν χρέος -γνωστά και ως «κοράκια»- παρενοχλούν τους οφειλέτες, προσπαθώντας να βγάλουν οι ίδιοι κέρδος από αυτούς. Πράγματι, ο Όλιβερ μόλις αγόρασε το χρέος έλαβε μια λίστα με τα στοιχεία 9.000 ανθρώπων και θα μπορούσε να προσλάβει τηλεφωνητές για να τους ζητήσει τα χρωστούμενα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος επέλεξε να πατήσει -κυριολεκτικά- ένα κόκκινο κουμπί και να χαρίσει το υπέρογκο χρέος, απαλλάσσοντας 9.000 ανθρώπους από το αβάσταχτο αυτό φορτίο. ap-john-oliver-buys-and-forgives-15-million-in-debt

Η φιλανθρωπική αυτή πράξη του Όλιβερ δεν θα μπορούσε παρά να συγκριθεί με τα πολυτελή δώρα που είχε χαρίσει η Όπρα Γουίνφρι στο κοινό της εκπομπής της, όταν άρχισε να μοιάζει σε όλους αυτοκίνητα. Η φράση: «Έχεις αμάξι! Κι εσύ έχεις αμάξι! Όλοι έχουν αμάξι!», έχει εξάλλου μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

Παρόλο που τα δώρα είχαν τότε κοστίσει στην εκπομπή 8 εκατ. δολάρια, το δώρο του Όλιβερ κρίθηκε μεγαλύτερο, καθώς επηρέασε ουσιαστικά πολύ περισσότερους ανθρώπους.

Επίσης, στάθηκε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση για το κατά πόσο είναι ηθική η αγορά χρέους, αλλά και για το εάν θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, ώστε να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι να υπερχρεώνονται για να καλύψουν τα ιατρικά τους έξοδα. n-EKATOMMYRIA-large570

Δείτε το βίντεο

O Τζον Όλιβερ τα βάζει με όλους και με όλα. Ο Βρετανός κωμικός «καίει» με τη σάτιρά του οργανισμούς, εταιρείες και κυβερνήσεις και πηγαίνει τη λογική του «Daily Show» ένα βήμα παραπέρα.

Το φορμάτ, του «Last Week Tonight», είναι βασισμένο στο show Comedy Central. Εξάλλου κι ο ίδιος ο Όλιβερ, ένας Άγγλος κωμικός που για χρόνια εμφανίζεται στο «Daily Show» ως ‘ανταποκριτής’, κάνοντας παράλληλα και εμφανίσεις στην αγαπημένη τηλεοπτική κωμωδία, το «Community», φέρνοντας στην Αμερική το ‘soccer’ και την άβολη ραπ.

Ο Όλιβερ πέρασε χρόνια στην εκπομπή, ξεγυμνώνοντας τακτικές και κακώς κείμενα. Όμως ήταν πολύ περισσότερο από ένας φαρσέρ με χιουμοριστικό λόγο. Σύντομα τα ρεπορτάζ του στο «Daily Show» απέκτησαν πυγμή και μια ξεκάθαρη διάθεση να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. 1010437 lead large

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.