ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΕΙΤΗΣΕΕ: «Στον αέρα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών»

ΕΙΤΗΣΕΕ: «Στον αέρα ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών»

«Στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών» διαπιστώνει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) σχολιάζοντας την επιστολή του Κοινοτικού Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ προς την κυβέρνηση για τις ανεξάρτητες Αρχές και την ΕΕΤΤ, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Καθημερινή”. Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της θέτει ερωτήματα προς τους αρμόδιους για τον λόγο απόκρυψης, όπως αναφέρουν, της συγκεκριμένης επιστολής του Επιτρόπου, ενώ τονίζει ότι η Επιτροπή διαφωνεί πλήρως με την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Ουσιαστικά» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ «η κυβέρνηση καταγγέλλεται γιατί προχωρά σε ένα διαγωνισμό χωρίς να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού, όπως ο καθορισμός του συνολικού αριθμού των αδειών (θεματικές, γενικού περιεχομένου μη ενημερωτικές, περιφερειακές κλπ) και η πλήρης αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος. Τούτο προκύπτει ευθέως από την κατηγορηματική αντίδρασης της Επιτροπής για το ενδεχόμενο να μην αξιοποιηθεί τελικώς και συνολικά το φάσμα. Και μάλιστα ενώ προ μηνών η κυβέρνηση επικαλούμενη των έωλη μελέτη της Φλωρεντίας έλεγε ακριβώς τα αντίθετα».

Κάνοντας σαφή αναφορά στην αυριανή σύσκεψη του ΣτΕ για τις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες, στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνεται ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας ασφαλώς και προφανώς θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προασπίσει το Σύνταγμα, το κοινοτικό κεκτημένο και τις αρχές που διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας η ΕΙΤΗΣΕΕ διαπιστώνει ότι ο αρμόδιος υπουργός όφειλε να αναστείλει τον εν εξελίξει διαγωνισμό και να καλέσει σε ουσιαστική διαβούλευση κόμματα και φορείς, ώστε να δοθούν νομικά οι αναγκαίες εγγυήσεις και να μη διασυρθεί η Ελλάδα με παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.