Αντίστροφη μέτρηση για τα κανάλια: Tο αργότερο ως την Παρασκευή ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων

Αντίστροφη μέτρηση για τα κανάλια: Tο αργότερο ως την Παρασκευή ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων

Έως αύριο, ή το αργότερο ως την Παρασκευή, αναμένεται να ανακοινωθεί από την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση, ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας με γενικό ενημερωτικό περιεχόμενο.

Ο έλεγχος της αρτιότητας των φακέλων, ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη, από την εταιρεία Gran Thorton που έχει προσλάβει η κυβέρνηση και στη συνέχεια κάθε εκπρόσωπος υποψηφίου, έλαβε γνώση των εγγράφων που κατέθεσαν οι συνυποψήφιοι, χωρίς όμως να έχουν προς το παρόν το δικαίωμα να υποβάλλουν ενστάσεις.

Όπως ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των δέκα επιχειρηματικών σχημάτων που έχουν καταθέσει αιτήσεις, η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού, ή το αργότερο μεθαύριο, εφόσον προκύψει κάποιο απρόσμενο διαδικαστικό ζήτημα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αν και επισήμως τίποτα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, εκτός καταλόγου των προεπιλεγέντων θα τεθεί ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL, καθώς δεν προσκόμισε στον φάκελό του τραπεζική ενημερότητα, επειδή δεν κατόρθωσε να λάβει την έγκριση των τραπεζών για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που υπέβαλε.

Ως γνωστόν, από την περασμένη εβδομάδα έχει τεθεί εκτός διαδικασίας ο τηλεοπτικός σταθμός ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, επειδή δεν κατέθεσε το αρχικό παράβολο των 30.000 ευρώ.

Εφόσον η εξέλιξη αυτή επιβεβαιωθεί και επισήμως από την επιτροπή, οι υποψήφιοι που θα εξακολουθήσουν την κούρσα διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι εννέα, ενώ για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, θα είναι η αρχή του τέλους του, έπειτα από 27 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, που θα προκαλέσει αναστάτωση στην διαφημιστική αγορά, αλλά και αναταραχή στο τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη και εφόσον ο κατάλογος με τους προεπιλεγέντες ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη, θα υπάρξει μια νέα προθεσμία ως τις 25 Ιουλίου για την υποβολή προδικαστικών προσφυγών (ενστάσεων) επί των αποφάσεων της επιτροπής που διευθύνει τον διαγωνισμό.

Στη συνέχεια, ως τις 2 Αυγούστου, θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ενώ η διαδικασία δημοπρασίας για την ανάδειξη των τεσσάρων αναδόχων προβλέπεται να ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου και να έχει ολοκληρωθεί ως τις 17 Αυγούστου.

Σύμφωνα όμως με κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου.

Κουρουμπλής: Αν χρειαστεί και πέντε άδειες

Το ενδεχόμενο να δοθεί και πέμπτη τηλεοπτική άδεια, άφησε ανοιχτό χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι τον πλουραλισμό στην ενημέρωση δεν τον εγγυάται ο αριθμός των αδειών, αλλά πρόσθεσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα υπάρχουν και κεντρικά και περιφερειακά κανάλια. Και αν κριθεί ότι χρειάζονται περισσότερα, εδώ είμαστε, θα το δούμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να λέμε τέσσερα κανάλια. Θα δούμε, η ζωή θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει. Όμως, κάποτε έπρεπε να γίνει αυτό. Και αυτή η κυβέρνηση τολμάει να ανοίξει το θέμα, με όλο το σύστημα απέναντί της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.