ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορυφώνεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιο κανάλι «κόβεται» αύριο

Κορυφώνεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιο κανάλι «κόβεται» αύριο

Η νέα πράξη στο «σίριαλ»της μάχης για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθεί αύριο, καθώς ο διαγωνισμός μπαίνει στη δεύτερη φάση του. Οι δέκα υποψήφιοι αναμένεται να γίνουν εννιά, αφού αναμένεται να αποχωρήσει του MEGA.

Το … ντέρμπι τώρα αρχίζει και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως το παρασκήνιο, αλλά και οι κόντρες μεταξύ αυτών που διεκδικούν μια άδεια είναι μεγάλες με τους καναλάρχες (νυν και επίδοξους) να ασκούν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η συμφωνία εχεμύθειας που έκαναν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μόλις έλαβαν γνώση των στοιχείων των συνυποψήφιων τους διήρκεσε μόλις λίγα 24ωρα. Έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες εναντίον των αντιπάλων τους και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες ο αριθμός όσων διεκδικούν άδεια να αρχίσει να μειώνεται.

Το MEGA που δεν κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει τραπεζική ενημερότητα θα αποβληθεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει κι άλλη αποβολή, αφού έχουν διαρρεύσει διάφορες πληροφορίες που αναφέρουν συγκεκριμένα προβλήματα στους φακέλους των υποψηφιοτήτων.

Ενώ πάντως ήταν οι άδειες να δοθούν τελικά παραμονές δεκαπενταύγουστου, φαίνεται πως αυτό τελικά δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του επόμενου μήνα.

Το Plan B των χαμένων

Είναι πάντως δεδομένο πως όσοι δεν καταφέρουν τελικά να πάρουν μία από τις τέσσερις άδειες δεν θα μείνουν με… σταυρωμένα τα χέρια. Συγκεκριμένα οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη υπάρχουν, όπως ο ΣΚΑΪ, το STAR, ο Alpha, ο ANT1και το E, προετοιμάζουν τις υποδομές που θα χρειαστούν ώστε να εξακολουθήσει το σήμα τους να βγαίνει στον αέρα. Όπως δηλαδή έγινε και το ERT open

Εξάλλου στις συμβάσεις που έχουν κάνει τα κανάλια αυτά με τις συνδρομητικές πλατφόρμες, ΟΤΕ και Nova υπάρχει πρόβλεψη πως θα συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται στα συνδρομητικά πακέτα ακόμη κι αν δεν αδειοδοτηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.