ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λ.Κρέτσος: «Συνταγματική υποχρέωση η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών»

Λ.Κρέτσος: «Συνταγματική υποχρέωση η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών»

«Η διαπλοκή γκρεμίζεται με τον ίδιο τρόπο που χτίζονται οι μεγάλες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις: με σταθερά και αποφασιστικά βήματα», τονίζει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξη σε εφημερίδα.

Ο κ. Κρέτσος επισημαίνει ότι η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και επισημαίνει ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο είναι σε διαβούλευση εδώ και έναν χρόνο περίπου, έχουν ενσωματωθεί αρκετά σχόλια.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ΝΔ αποδεικνύει με τη στάση της ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και κάνει λόγο για «αναντιστοιχία λόγων και πράξεων» από όσους «πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν την εφαρμογή ενός νόμου που επιδιώκει την εξυγίανση και τη διαφάνεια στο χώρο της ενημέρωσης».

Για τον διαφημιστικό χρόνο, ο κ. Κρέτσος σημειώνει ότι το σύστημα αγοράς θα πάψει να είναι κλειστό και σύνθετο. «Γίνεται διάφανο και απλοποιημένο, συνοδευόμενο από ελάχιστο ρίσκο επισφάλειας των συναλλαγών και εγγυημένα φορολογικά έσοδα για το Δημόσιο» προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Κρέτσος αναφέρει ότι η μετάβαση στον νέο τρόπο διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου θα γίνει ομαλά, μέσα σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 25 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.