ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες – Ματαιώνεται ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας

Εμπλοκή στην ηλεκτρονική δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες – Ματαιώνεται ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας

Μια ακόμη σοβαρή επιπλοκή, για την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώθηκε σήμερα. Μετά την πενθήμερη καθυστέρηση στην ανακήρυξη των προεπιλεγέντων εταιρειών που έχουν καταθέσει αιτήσεις (είναι πιθανόν να ανακοινωθούν απόψε το βράδυ), ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος, ανάρτησε πριν από λίγο στο διαδίκτυο, σημερινή του απόφαση, με την οποία ματαιώνεται οριστικά ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών.

Ο μειοδοτικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 4 Ιουλίου “για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και εγκατάσταση του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την δημοπρασία χορήγησης” των τεσσάρων αδειών, αλλά σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο διαγωνισμός ματαιώνεται και κηρύσσεται άγονος, λόγω του ότι δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μια σοβαρή εμπλοκή στην ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανακήρυξης των τεσσάρων αναδόχων, καθώς στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει τώρα να επαναπροκηρυχθεί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η τελική του φάση που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 12-17 Αυγούστου. Αν μάλιστα ο διαγωνισμός επαναπροκηρυχθεί και δεν εμφανιστεί πάλι κάποιος ενδιαφερόμενος να αναλάβει το έργο, τότε η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική δημοπρασία που προβλέπεται στην σχετική προκήρυξη.

Ταυτόχρονα, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι εταιρείες που πέρασαν τον πρώτο έλεγχο αρτιότητας των φακέλλων, με τις φήμες πλέον να οργιάζουν οτι από τα δέκα επιχειρηματικά σχήματα που δήλωσαν συμμετοχή, θα απορριφθούν αρχικώς περισσότερα από δύο.

Καλά πληροφορημένες πηγές, επιμένουν οτι ο σχετικός κατάλογος θα ανακοινωθεί τελικώς απόψε το βράδυ και εκτός από το MEGA CHANNEL που φαίνεται οτι θα τεθεί εκτός διαδικασίας για τυπικούς λόγους (δεν κατέθεσε τραπεζική ενημερότητα) θα απορριφθούν οι φάκελλοι, άλλης μιας, ή δύο ακόμη εταιρειών, με αποτέλεσμα στην τελική μάχη διεκδίκησης να παραμείνουν πλέον μόνον επτά, ή οκτώ, από τις έντεκα συνολικά που κατέθεσαν αρχικώς αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται οτι έχει απορριφθεί η υποψηφιότητα του ART TV του Γ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν κατέθεσε το παράβολο των 30.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιθανότατα απόψε το βράδυ θα ανακοινωθεί σε ποιες ακόμη εταιρείες εντοπίστηκαν τυπικά κωλύματα, με αποτέλεσμα να τεθούν κι αυτές εκτός συνέχειας της διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.