ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εννέα τελικά οι υποψηφιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες: Δεκτές έγιναν οι προσφυγές Σαββίδη και Κυπρίων – Οριστικά τέλος για το Mega

Εννέα τελικά οι υποψηφιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες: Δεκτές έγιναν οι προσφυγές Σαββίδη και Κυπρίων – Οριστικά τέλος για το Mega

Μια νέα εξέλιξη σημειώθηκε στο τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έγιναν δεκτές οι προσφυγές δύο εκ των κομμένων επιχειρηματικών σχημάτων, του Ιβάν Σαββίδη και της Κυπριακών συμφερόντων εταιρείας. Αυτό σημαίνει πώς οι υποψηφιότητες για τις τέσσερις άδειες που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι πλέον 9 και μένει οριστικά εκτός ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα είναι 9, καθώς έγιναν δεκετές οι προσφυγές :

– της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη

– της εταιρείας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων

Αντίθετα απορρίφθηκε η προσφυγή του MEGA. Σημειώνεται, επίσης, ότι βάσει των αναρτήσεων στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ απορρίφθηκαν όλες οι άλλες προσφυγές που κατατέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά εταιρείες οι φάκελοι των οποίων είχαν ήδη κριθεί πλήρεις ώστε να συνεχίσουν στη διαδικασία είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία για την οριστική διευθέτηση του θέματος με τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκλρωθεί πρός το τέλος του μήνα. Οι εξέλίξεις δείχνουν πάντως, δεδομέων των τεσσάρων αδειών πως θα υπάρξουν “συμμαχίες”, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί και ο αριθμός των αδειών. Ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και πέμπτη άδεια. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.