ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ετσι θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες- Οι επτασφράγιστοι φάκελοι, οι σωματικοί έλεγχοι και η δαιδαλώδης διαδικασία

Ετσι θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες- Οι επτασφράγιστοι φάκελοι, οι σωματικοί έλεγχοι και η δαιδαλώδης διαδικασία

Εξονυχιστικούς ελέγχους, χρωματιστούς επτασφράγιστους φακέλους με τις προσφορές, αστυνομικούς-αγγελιοφόρους και “μπινταρίσματα”, δηλαδή προσφορές στη δημοπρασία, περιλαμβάνει ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, που θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Την Τρίτη στις 9 το πρωί η αρμόδια επιτροπή της γενικής γραμματείας θα σημάνει την εκκίνηση της πλειοδοτικής διαδικασίας, αφού προηγουμένως το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Οι πολυπληθείς αντιπροσωπείες των υποψηφίων για μια από τις 4 τηλεοπτικές άδειες, θα πρέπει να έχουν φτάσει πολύ πριν τις 9:00 στο κτίριο της οδού Φραγκούδη 11 για να περάσουν από έλεγχο. Θα πρέπει να μην έχουν πάνω τους αφού περάσουν στο κτίριο ούτε κινητά, ούτε τίποτα ηλεκτρονικό.

Στην συνέχεια, θα πάρουν έγχρωμα καρτελάκια διαφορετικού χρώματος και φακέλους για να ξεχωρίζουν σε ποια αντιπροσωπεία ανήκουν και θα τακτοποιηθούν ανα αντιπροσωπεία και ανά όροφο.

Η ειδική επιτροπή θα είναι στην στην κεντρική μεγάλη αίθουσα και εκεί θα είναι και οι εκπρόσωποι των 9 υποψηφίων.

Στις 09.00 ακριβώς, ο πρόεδρος της επιτροπής θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας. Θα ανακοινώσει το πρώτο “χτύπημα” (μπιντάρισμα κατά τη σχετική ορολογία) με ποσό εκκίνησης τις 500.000 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος κάθε υποψηφίου, με χαρτί σε σφραγισμένο έγχρωμο φάκελο θα ζητεί από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα είναι απομονωμένος σε πτέρυγα ορόφου να τον ενημερώσει για την επόμενη πλειοδοτική κίνηση.

Τον φάκελο αυτό, θα παίρνει αστυνομικός ο οποίος θα τον παραδίδει στα χέρια του εντολέα. Ο εντολέας θα σκέφτεται, θα αποφασίζει, θα σημειώνει την εντολή υπογεγραμμένη θα τη βάζει σε νέο φάκελο ο οποίος σφραγισμένος και μονογραμμένος θα παραδίδεται στον αστυνομικό. Αυτός θα πηγαίνει τον φάκελο στον εντολοδόχο. Ο εκπρόσωπος θα ξεσφραγίζει τον φάκελο θα διαβάζει την εντολή και θα την πληκτρολογεί στον υπολογιστή. Πριν όμως την καταχωρήσει θα σημειώνει την εντολή σε επίσημο έντυπο της ΓΓΕΕ θα την βάζει σε φάκελο και την στιγμή που θα πατά Enter στον υπολογιστή του θα δίνει την έγγραφη εντολή στον αστυνομικό για να την παραδώσει στην ειδική επιτροπή! 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί επί 9, όσοι και οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.