ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τηλεοπτικές άδειες: Πάνω από 60 ώρες η διαδικασία δημοπράτησης – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Τηλεοπτικές άδειες: Πάνω από 60 ώρες η διαδικασία δημοπράτησης – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έχει ξεπεράσει κάθε αρχική εκτίμηση.

Ηδη ξεπέρασε τις 60 ώρες η διαδικασία και απόψε αναμένεται να υπάρχει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους νικητές καναλάρχες, ανάμεσα στους 8 υποψήφιους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι υποψήφιοι καναλάρχες παραμένουν έγκλειστοι για τρίτη συνεχή ημέρα, καθώς βρίσκονται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης από την Τρίτη το πρωί (09:00).

Το μεσημέρι στις 14:00 το φορτηγάκι με το catering πέρασε την πύλη για το μεσημεριανό, ενώ λίγο μετά τις 18:00 ξαναπήγε για το βραδινό όπως δήλωσε ο ίδιος ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται ότι νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί το πρακτικό που θα υπογράψουν οι επιχειρηματίες που έχουν κατοχυρώσει από μία άδεια και θα ενημερωθεί ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της ΓΓΕΕ. Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει τον Τύπο.

Φαγητό και αλλαγή βάρδιας

Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 2 το μεσημέρι έγινε αφενός αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο της ΓΓΕΕ για να βοηθήσουν στη διασφάλιση του απορρήτου της διαδικασίας, ενώ λίγο νωρίτερα κάποιος από τους αστυνομικούς παρήγγειλε φαγητό απαντώντας θετικά στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν «παράγγειλε πολύ φαγητό», δίνοντας, έτσι, και αυτός το στίγμα ότι η διαδικασία έχει δρόμο μπροστά της. 

Δημοπρασία ..εγκλείστων

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων μπήκαν το πρωί της Τρίτης, μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σταδιακά, ανά 10 λεπτά ο κάθε υποψήφιος και στις 9 ξεκίνησε η δημοπρασία.

 Οι πληροφορίες ήθελαν την πρώτη ημέρα να δημοπρατήθηκαν οι δύο πρώτες άδειες και ότι χθες, Τετάρτη, μέχρι το βράδυ, είχε «κλειδώσει» και η τρίτη άδεια και απέμενε η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας. Ωστόσο, άλλες, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι την Τρίτη δημοπρατήθηκε μόνο η πρώτη άδεια, καθώς χρειάστηκαν 15 ώρες για να υπάρξει πλειοδότης και ότι χθες το πρωί ξεκίνησε η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας, χωρίς να είναι γνωστό το πόσο διήρκεσε η διαδικασία. 

Παρά τα σενάρια, ουδείς, ωστόσο, γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. 

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας θα συνταχθεί πρακτικό και θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τη ΓΓΕΕ μέσω της οποίας θα αναφέρονται οι τέσσερις πλειοδότες και το ποσό έναντι του οποίου δημοπρατήθηκαν οι άδειες. Ακολούθως θα γίνει δήλωση και από την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη. 

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.