ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΠΟΕΣΥ ζητά συνάντηση με τον Ν. Παππά

Η ΠΟΕΣΥ ζητά συνάντηση με τον Ν. Παππά

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράσθηκε η αγωνία για την τύχη των συναδέλφων των μη αδειοδοτηθέντων καναλιών, που θα προστεθούν στην ατελείωτη στρατιά των ανέργων του κλάδου και αποφασίσθηκε να στηριχθούν οι αποφάσεις των Ενώσεων μελών της, για κινητοποιήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η ΠΟΕΣΥ ζητάει συνάντηση με τον αρμόδιο για το ζήτημα υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ζητώντας να τεθούν οι προϋποθέσεις, στο πλαίσιο των νέων συμβάσεων παραχώρησης, που θα υπογραφούν με τους νέους «καναλάρχες»:

● Απορρόφηση των εργαζομένων, που απασχολούνται στα μη αδειοδοτηθέντα ΜΜΕ, με διατήρηση του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

● Τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του συνόλου της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, με «ποινή» απώλειας της σχετικής αδείας. Σε περίπτωση βεβαίωσης εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας εργασιακών και ασφαλιστικών παραβάσεων, γεννάται λόγος καταγγελίας της σχετικής συμβάσεως και αφαίρεσης της αδείας. Ρητή πρόβλεψη της σύνδεσης της αδείας με συγκεκριμένη επιχείρηση, που θα εκπέμπει βάσει αυτής, προς διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε περίπτωση, μεταβολής της επιχείρησης αυτής, ρητή πρόβλεψη για διατήρηση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

● Τήρηση των Κανόνων Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και του συνόλου της κείμενης νομοθεσίας, υπό την άμεση επίβλεψη και έλεγχο του ΕΣΡ και διασφάλιση των όρων πλουραλιστικής ενημέρωσης, που θα προάγει και θα υπερασπίζεται όλες τις κοινωνικές ομάδες και φορείς, με ποινή καταγγελίας της συμβάσεως και αφαίρεσης της σχετικής αδείας.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.