ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Tα βρήκαν Ψυχάρης-Μαρινάκης – Προσπαθούν να «φορτώσουν» το κανάλι του ΜΕGA στον εφοπλιστή

Tα βρήκαν Ψυχάρης-Μαρινάκης – Προσπαθούν να «φορτώσουν» το κανάλι του ΜΕGA στον εφοπλιστή

Φαίνεται ότι τα έχουν βρει Ψυχάρης-Μαρινάκης και επιχειρείται να δοθεί το ΜΕGA στον εφοπλιστή. Ασφαλείς πληροφορίες από τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί τα μέτρα και η πίεση των πιστωτικών ιδρυμάτων προς την Τηλέτυπος Α.Ε.που κατέχει τον τηλεοπτικό σταθμό Μega, προκειμένου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις λύσης αντίστοιχης εκείνης που επιτεύχθηκε στην περίπτωση της πτώχευσης Μαρινόπουλου.

Οι βασικοί μέτοχοι πιέζονται στην παρούσα φάση να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε  καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, με σκοπό να διευκολυνθεί η αναζήτηση νέου επενδυτή.

Το σενάριο που αξιολογούν οι Τράπεζες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θέλει ως επενδυτή έναν από τους νέους καναλάρχες, που δεν έχουν κανάλι.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον και δεν προβάλλουν εμπόδια οι παλαιοί μέτοχοι, ο  επενδυτής – νέος καναλάρχης θα αποκτήσει κανάλι που δεν έχει, τη φήμη και την περιουσία του Μega, που όλοι μέχρι πρότινος υποτιμούσαν και λοιδορούσαν, ενδεχομένως θα απολαύσει «κουρέματος» των δανείων του, την αποδέσμευση επίσης των 25 εκατ. που διακρατούν οι Τράπεζες και πιθανώς νέα δάνεια, ικανά να στηρίξουν τη λειτουργία του σταθμού στην νέα κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα τραπεζικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει μια λύση τύπου Μαρινόπουλου και στην Τηλέτυπος Α.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πράγμα που αν συμβεί θα επιβεβαιωθούν πλήρως οι αρχικές ανησυχίες εκείνων που πίστευαν ότι το Μega  ήταν εξαρχής ο στόχος της κυβερνητικής παρέμβασης στα μέσα ενημέρωσης, με προφανή σκοπό την υφαρπαγή και τη λεηλασία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.