Έντονη κινητικότητα στα κανάλια- Μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους

Έντονη κινητικότητα στα κανάλια- Μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους

Έντονη κινητικότητα και πυρετώδεις διαδικασίες παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες από τους νικητές αλλά και τους ηττημένους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με τα επιτελεία τους να εκπονούν νέα επιχειρηματικά σχέδια και με τους ίδιους τους καναλάρχες να μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους στην σκακιέρα του νέου τηλεοπτικού τοπίου.

Ήδη βρίσκονται σε επικοινωνία και πιθανότατα θα συναντηθούν αύριο το πρωί, ο ιδιοκτήτης του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς που δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει άδεια, με τον Χρήστο Καλογρίτσα που απέκτησε άδεια και αναζητά υποδομή, εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό στα λειτουργούντα κανάλια.

Παρά το γεγονός οτι ο ΑLPHA είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του κ. Καλογρίτσα τις ημέρες του διαγωνισμού, φαίνεται οτι υπήρξαν διαμεσολαβητές που κατόρθωσαν να φέρουν πιο κοντά τους δύο επιχειρηματίες και να γεφυρώσουν τις διαφορές τους. Λέγεται μάλιστα οτι στην κυοφορούμενη συμφωνία θα συμμετάσχει και ο ιδιοκτήτης του EPSILON T.V. Φίλιππος Βρυώνης που επίσης δεν κατόρθωσε να διασφαλίσει άδεια καθώς αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και αναζητά τώρα νέα τηλεοπτική στέγη. Εφόσον οι τρεις επιχειρηματίες συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες, τότε το νέο κανάλι με μετόχους τους Καλογρίτσα, Κοντομηνά και Βρυώνη θα είναι έτοιμο να εκπέμψει πολύ νωρίτερα από τις ενενήντα ημέρες που προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες, περισώζοντας ένας σημαντικό αριθμό από τους εργαζομένους στα δύο κανάλια που έμειναν χωρίς τηλεοπτική άδεια.

Από την άλλη πλευρά, έντονη κινητικότητα αναπτύσσεται και από το επιτελείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, για την στελέχωση και την προετοιμασία του νέου καναλιού, που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού μελετά ήδη τις πρώτες εισηγήσεις των συνεργατών του για τον βασικό κορμό των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών που θα αναλάβουν το «στήσιμο» του καναλιού, ενώ έχει και ο ίδιος επαφές για την οργάνωση και την υλικοτεχνική υποστήριξη του τηλεοπτικού του σταθμού.

Θεωρείται πιθανή η μετακίνηση στον Πειραιά, ορισμένων δημοσιογράφων που μέχρι σήμερα εργάζονταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και STAR, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η χθεσινή δήλωση του Νίκου Χατζηνικολάου με την οποία επιβεβαίωσε οτι και ο ίδιος μένει χωρίς τηλεοπτική στέγη και μελετά τις επόμενες κινήσεις του.

Πρώην και νυν καναλάρχες περιμένουν εξάλλου με αγωνία την συνεδρίαση του Συμβουλίου Επικρατείας την επόμενη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, που θα συζητηθούν οι προσφυγές τους έναντι συνυποψηφίων στον διαγωνισμό για την νόμιμη ανακήρυξή τους ως προεπιλεγέντων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων καναλαρχών, οι αποφάσεις του ΣΤΕ που αναμένονται ως το τέλος του μήνα, είναι πιθανό να κηρύξουν άκυρη κάποια συμμετοχή από τους νικητές του διαγωνισμού, ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε και οι τέσσερις νικητές του διαγωνισμού, ζητούν να παραταθεί η προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης των τιμημάτων που πρόσφεραν, έτσι ώστε να προηγηθούν οι ανακοινώσεις του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Μέχρι τότε θα βρίσκεται ψηλά και το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης των ηττημένων του διαγωνισμού με την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι επέλεξε μια διαδικασία που είναι αντισυνταγματική και οδηγεί στην ανεργία 1800 εργαζόμενους.

Ο πρώτος που ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης, είναι ο ιδιοκτήτης του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στα κορυφαία διοικητικά στελέχη του Alpha, (παρουσιαστές, δημοσιογράφους και των εκπομπάρχες, πλήν του Λάκη Λαζόπουλου που απουσίαζε) τόνισε οτι ο σταθμός θα εξακολουθήσει να λειτουργεί.

«Εγώ τους βοήθησα γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά η πολιτική τους και οι επιλογές τους στην οικονομία οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή” υπογράμμισε ο κ. Κοντομηνάς.

“Προσωπικά με κυνηγούν με μια ανύπαρκτη δικαστική υπόθεση για να με έχουν όμηρο και προσπαθούν να κλείσουν τον Alpha για να δώσουν τα κανάλια στους εκλεκτούς τους. Δεν πρόκειται, όμως, να κλείσουμε και έχουμε ήδη επεξεργαστεί τρόπους για να μείνουμε ζωντανοί», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακόμη και αυτοί που πήραν τις άδειες στην πραγματικότητα δεν τις θέλουν γιατί είναι ακριβές και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, έτσι όπως είναι σήμερα η οικονομία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγουν οικονομικά» κατέληξε ο κ. Κοντομηνάς, προαναγγέλλοντας εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.