Επιστολή Mega προς Alpha Bank για τα δάνεια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Επιστολή Mega προς Alpha Bank για τα δάνεια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.

Σε έντονο καταγγελτικό ύφος, η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δηλαδή η μητρική εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Mega, απευθύνει επιστολή στην Alpha Bank, καταλογίζοντας στην τράπεζα «καταχρηστικές ενέργειες». Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει δεσμεύσει, μονομερώς σύμφωνα με την επιστολή, ποσό που ξεπερνά τα 30 εκάτ. ευρώ. Η άμεση συνέπεια αυτής της κίνησης ήταν ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. περίηλθε σε αδυναμία κάλυψης των φορολογικών της υποχρεώσεων και, κυρίως, το Mega δεν ήταν πλέον σε θέση να καταβάλει την μισθοδοσία στους εργαζομένους του. 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. καταφέρεται εναντίον της Alpha Bank ως συντονίστριας τράπεζας στο ομολογιακό δάνειο του καναλιού, παρόλο που σε αυτό συμμετέχουν οι λεγόμενες «συστημικές» τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική και Eurobank). «Ωθείτε την εταιρεία στην πλήρη απαξίωση και διάλυση και το προσωπικό της στην ανεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς την Alpha Bank. Και οι συντάκτες της καταλήγουν σε μια έκκληση, προκειμένου να αποδεσμευτούν τα ποσά που είναι απαραίτητα για την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων έως σήμερα μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Εχετε προβεί σε καταγγελία του ομολογιακού δανείου πού συνάψατε την 18η Δεκεμβρίου 2012 με την εταιρεία ‘ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ’ και στην δέσμευση αξιών και μετρητών της εταιρείας κατά τρόπο που υπερβαίνει το κοινό μέτρο και υπεισέρχεται καταφανώς στο πεδίο της καταχρηστικότητας. Το συνολικό ποσόν το οποίο έχετε δεσμεύσει και μονομερώς εισπράξει όχι μόνο εσείς αλλά και οι θυγατρικές εταιρείες των ομολογιούχων ABC Factors και Eθνική Factors Α.Ε. υπερβαίνει τα 30.000.000 ευρώ.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι μετά την είσπραξη από εσάς ποσού € 5.170.378,11, σε εξόφληση όχι μόνο των τόκων εξαμήνου, αλλά και σε απομείωση του κεφαλαίου κατά ποσό πολύ υψηλότερο του προβλεπομένου στη συμφωνηθείσα αναχρηματοδότηση, η εταιρεία ‘ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ’ έχει εκπληρώσει σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων της και είναι ουσιαστικώς τραπεζικώς ενήμερη, λαμβανομένου υπόψη καταχρηστικού καθ’ ημάς χαρακτήρα της καταγγελίας του ομολογιακού δανείου.

Επίσης η διοίκηση της εταιρείας ‘ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ’ έχει υποβάλει προς τις τράπεζες κατ’ επανάληψη επιχειρηματικά σχέδια, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο προτάσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού όσο και της εν γένει λειτουργίας της εταιρείας, τα οποία απορρίφθησαν παρότι ήσαν εύλογα και εξυπηρετούσαν τα αμοιβαία συμφέροντα, των τραπεζών και της εταιρείας. 

Ως αποτέλεσμα της δεσμεύσεως των ως άνω αδικαιολογήτως υψηλού ποσού και της συμπεριφοράς των τραπεζών και των εταιρειών factoring, η ‘ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ’ αφενός μεν οδηγήθηκε, συνεπεία αρνήσεως των τραπεζών να εκτελέσουν τις σχετικές εντολές πληρωμής παρά την ύπαρξη διαθεσίμων, σε αδυναμία καταβολής φορολογικών οφειλών με κίνδυνο απωλείας φορολογικών ρυθμίσεων και δημιουργίας οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο, αφετέρου δε αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού της και να εκπληρώσει τις απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις της. 

Ωθείτε με τον τρόπο αυτό την εταιρεία στην πλήρη απαξίωση και διάλυση και το προσωπικό της στην ανεργία. 

Σας καλούμε όπως άμεσα αποδεσμεύσετε τα τιμολόγια αξίας πού απαιτείται για την εξόφληση του συνόλου των οφειλομένων έως σήμερα μισθών και ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της ‘ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ’ και την εξυπηρέτηση της λειτουργίας της, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να προβεί αμέσως στην πληρωμή των οφειλομένων μισθών. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε, οι απαιτήσεις αυτές ανήκουν στην εταιρεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.