Λ. Κρέτσος: «Η κυβέρνηση δε μπορούσε να πριμοδοτήσει καμία επιχείρηση και επιχειρηματικό συμφέρον»

Λ. Κρέτσος: «Η κυβέρνηση δε μπορούσε να πριμοδοτήσει καμία επιχείρηση και επιχειρηματικό συμφέρον»

«Αστεία πράγματα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «νέας διαπλοκής» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με αφορμή τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

«Η σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση είναι γιατί 27 χρόνια δεν έκαναν αυτό που έπρεπε, δηλαδή δεν έβαλαν τους καναλάρχες να πληρώσουν και οι καναλάρχες νέμονταν αυτό το δημόσιο αγαθό και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, προς ίδιον όφελος» είπε ο κ. Κρέτσος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και πρόσθεσε: «Μιλάμε για απόλυτη διαφάνεια, αυτές είναι οι προθέσεις μας για το πώς θέλουμε τα επόμενα κανάλια να λειτουργούν και όλα τα άλλα είναι αστεία. Αυτό φάνηκε και από τον διαγωνισμό, γιατί, όπως οργανώθηκε, η κυβέρνηση δε μπορούσε να πριμοδοτήσει καμία επιχείρηση, κανένα επιχειρηματικό συμφέρον».

Για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο γγ είπε: «Θεωρούμε πως ό,τι κάναμε ήταν απόλυτα σύννομο. Εγώ δε σχολιάζω ποτέ, ούτε θέλω να αναφερθώ σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη. Θεωρούμε μόνο ό,τι κάναμε το σωστό και μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος».

Κληθείς να σχολιάσει την ερμηνεία από την αντιπολίτευση των δηλώσεων του πρωθυπουργού σχετικά με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, ως προσπάθεια ωμής παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Κρέτσος έκανε λόγο για «φθηνά επικοινωνιακά τρικ», σημειώνοντας: «Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είπε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος; Μπορώ να σας φέρω 15 δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, που θεωρούν ότι αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και ότι το ΣτΕ θα τον ακυρώσει. Τι να κάνουμε τώρα; Καθένας έχει την άποψή του… Επιτέλους η ΝΔ ας σοβαρευτεί και ας έλθει να συζητήσουμε πώς θα συγκροτήσουμε ένα ισχυρό και δυνατό ΕΣΡ».

Ο γγ Ενημέρωσης ανέφερε ακόμη πως η διαδικασία ελέγχου του «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ολοκληρωθεί και «πλέον αναμένουμε την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε 82 εκατ. ευρώ όπου -αν δεν κάνω λάθος- τελευταία ημέρα καταβολής του τιμήματος είναι στις 26 Σεπτεμβρίου».

Ο κ. Κρέτσος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει παράταση ενός μηνός στη διαδικασία εγγραφής διαδικτυακών επιχειρήσεων στο μητρώο «on line media», που θεσπίστηκε πρόσφατα. «Έχουμε φθάσει περίπου στις 300 εγγραφές διαδικτυακών επιχειρήσεων, θα δώσουμε έναν μήνα παράταση στο χρονικό διάστημα εγγραφής, προκειμένου να έλθουν κι άλλοι να εγγραφούν» ανέφερε.

«Στο διαδίκτυο δεν υπήρχε καμία ρύθμιση όλα αυτά τα χρόνια και πολύ συχνά έχουμε το φαινόμενο της λογοκλοπής, να κλέβουν ειδήσεις, πνευματική ιδιοκτησία και τον κόπο των δημιουργών και μάλιστα να τον αλλοιώνουν. Αυτό είναι πρόβλημα τεράστιο και για την ελευθεροτυπία, είναι πρόβλημα για τις εργασιακές σχέσεις, διότι υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού, είναι πάνω από όλα όμως πρόβλημα για τη Δημοκρατία» είπε, εξηγώντας ότι «το μητρώο on line media θα δώσει στα μέλη του και μια δυνατότητα, ένα Software να βλέπει ποιος κλέβει το περιεχόμενό του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.