ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τηλεοπτικές άδειες: Οι λογιστές εξετάζουν εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες των καναλαρχών

Τηλεοπτικές άδειες: Οι λογιστές εξετάζουν εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες των καναλαρχών

Για πολλούς μήνες ακόμα φαίνεται ότι θα διαρκέσει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες και οι διαξιφισμοί για τη διαπλοκή. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσαν χθες στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία, ένα μεγάλο μέρος των αγορεύσεών τους εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον. Και στη συνέχεια έδωσαν νέο ραντεβού στη Βουλή για να τα ξανασυζητήσουν με τον πρωθυπουργό να αποδέχεται αμέσως σχετική πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την κυβέρνηση πάντως η διαδικασία αδειοδότησης των νέων καναλιών εξελίσσεται κανονικά, με τους ορκωτούς λογιστές να «κοσκινίζουν» τώρα τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, διαπιστώνοντας μάλιστα ελλείψεις και ασάφειες για τις οποίες ζήτησαν ήδη διευκρινίσεις.

Ταυτόχρονα ο Ιβάν Σαββίδης πήρε χθες και την πρώτη σφραγίδα της Δικαιοσύνης για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί εναντίον του.

Η αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες κορυφώθηκε χθες στη Βουλή, κατά το στάδιο των δευτερολογιών των πολιτικών αρχηγών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός ξέχασε ήδη το «τρίγωνο της διαπλοκής» που αποκαλύφθηκε μεταξύ κυβέρνησης, Καλογρίτσα και Τράπεζας Αττικής. Και ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τα ζητήματα της τηλεόρασης.

Το αίτημά του αποδέχθηκε αμέσως ο κ. Τσίπρας τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θα την κάνουμε την συζήτηση κ. Μητσοτάκη. Δεν θα αποδράσετε από το θέμα αυτό».

«Δεχόμαστε με χαρά. Ξανακάναμε τη συζήτηση και πάθατε πανωλεθρία» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης και το ραντεβού κλείστηκε για τον Οκτώβριο.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης είχε παρατηρήσει ότι μάλλον ο λογογράφος του κ. Τσίπρα και του έδωσε την ομιλία που είχε εκφωνήσει πριν από μήνες.

«Δεν ακούσατε τίποτα τον τελευταίο μήνα, για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής, με την Τράπεζα Αττικής και τον Καλογρίτσα; Στα θέματα διαφάνειας, δεν είστε κατήγορος είστε απολογούμενος» τόνισε ο αρχηγός της Ν.Δ.

«Μας κατηγορήσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας. Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν οι πάντες ότι ο νόμος ισχύει για όλους» απάντησε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει κάνει την επανεμφάνισή του «το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των μέσων που το στηρίζουν».

Και ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Βγήκατε στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίχτυ εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που μοίρασαν ασυλία για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι αλλά και οι ημέτεροι. Τα κόμματα της Ζίμενς του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων. Τολμάτε εσείς να κουνάτε δάχτυλο».

Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αναφέρθηκε και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μην κρύβοντας την ικανοποίησή του για τον αποκλεισμό Καλογρίτσα υπογράμμισε: «Οι κουμπάροι της κυβέρνησης δεν πήραν άδεια, οι δικοί σας οι κουμπάροι πήραν. Εγώ έδωσα μάχη για να μην πάρει άδεια ο δικός μου κουμπάρος», υπενθύμισε ο υπουργός Άμυνας και υποστήριξε ότι δεν είχε στήριξη, για αυτό δεν είχε και τα λεφτά.

Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή (πρωτολογία)

Ολόκληρη η ομιλία Μητσοτάκη (πρωτολογία)

Ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τα πόθεν έσχες

Σε ό,τι αφορά τώρα την πορεία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση πήρε χθες μια ακόμη δικαστική «βούλα» για τη νομιμότητα της διαδικασίας, καθώς το Συμβούλιο Επικρατείας, απέρριψε όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει εκπρόσωποι των καναλιών κρίνοντας νόμιμη την συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Με βάση την απόφαση αυτή, θεωρείται κατ’ αρχάς νόμιμη και η συμμετοχή της εταιρείας DIMERA του Ιβάν Σαββίδη, για την οποία διατυπώνονται ήδη καταγγελίες για ελλείψεις και παραλείψεις στον φάκελλο της υποψηφιότητάς της.

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συζήτηση επί της κύριας προσφυγής που έχουν καταθέσει όλα τα κανάλια μαζί ζητώντας να κηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες άκυρος και ο σχετικός νόμος αντισυνταγματικός.

Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πάντως ότι η απόφαση του Δικαστηρίου μπορεί να καθυστερήσει ως και το τέλος του χρόνου, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα θελήσει να συνεκδικάσει ταυτόχρονα και όλες τις προσφυγές που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν για την διεξαγωγή του διαγωνισμού και την ανάδειξη των υπερθεματιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, η πενταμελής επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού, αλλά και οι ορκωτοί λογιστές της Grand Thorton περνούν από κόσκινο τις δηλώσεις Πόθεν Εσχες που κατέθεσαν οι τρεις εταιρείες που πλήρωσαν ήδη την πρώτη δόση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί πρόσθετα συμπληρωματικά στοιχεία και από τις τρεις εταιρείες και τα σχετικά ερωτήματα απαντήθηκαν χθες από τον ΣΚΑΪ, τον ΑΝΤΕΝΝΑ και την ALTER EGO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.