ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Διέκοψε την συνεδρίαση το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις

Διέκοψε την συνεδρίαση το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις

(Ανανέωση 13:45)  Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νίκος Σακελλαρίου αποφάσισε να ματαιώσει τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας με ανακοίνωσή του την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, με δημόσιες τοποθετήσεις

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση, το δεδομένο είναι πως θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν!

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Να θυμήσουμε τις τοποθετήσεις των Α.Τσίπρα και Κ.Μητσοτάκη προ ημερών για το ζήτημα της συνεδρίασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Α.Τσίπρας από την ΔΕΘ είπε ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».

Ο Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είχε δηλώσει.

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Εμπλοκή σημειώθηκε κατά την  πρώτη  συνεδρίαση της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα λόγω της έντονης αντιπαράθεσης που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ο πρόλογος του κ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών, κ.λ.π.

Η όλη αναφορά του κ. Σακελλαρίου εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διάσκεψη και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το ΣτΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.