Στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών οι εργαζόμενοι Star, Mega, Alpha και ΑΝΤ1

Στο ΣτΕ κατά του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών οι εργαζόμενοι Star, Mega, Alpha και ΑΝΤ1

Συνεχίζει η δικαστική διένεξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη  διαδικασία χορήγησης  των 4 τηλεοπτικών αδειών, ενώ αναμένεται ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου να προσδιορίσει την ημερομηνία της νέας διάσκεψης για το επίμαχο θέμα, η οποία ματαιώθηκε λόγω του γνωστού οξυμένου κλίματος που είχε δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον κ. Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου συζήτησαν σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, Star  και  της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του  Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται η μια κατά της άλλης. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.    

Παράλληλα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκαν δύο ακόμη προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες αυτή τη φορά είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Αναλυτικότερα, η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα εν λόγω τέσσερα κανάλια, στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των 4 αδειών  και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ΄ επέκταση   την απώλεια θέσεων εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις προσφυγές τους οι εργαζόμενοι στα κανάλια, υποστηρίζουν ότι η επίμαχη προκήρυξη παραβιάζει τα άρθρα 2, 5, 14, 22 και 25 του Συντάγματος, όπως και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.