ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Και επίσημα αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά – Ανοίγει ο δρόμος για το νέο διαγωνισμό αδειοδότησης (upd)

Και επίσημα αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά – Ανοίγει ο δρόμος για το νέο διαγωνισμό αδειοδότησης (upd)

Και επίσημα αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, ο  πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου ανακοίνωσε ότι ο νόμος Παππά παρέκαμψε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Στο σύντομο διατακτικό της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με την απόφαση ακυρώνεται η απόφαση του Υπουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και αυτή του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης περί σύστασης πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Εντός της ημέρας αναμένεται η γνωστοποίηση του περιεχομένου της απόφασης.

Δυόμισι, περίπου, μήνες μετά την κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, δημοσιοποιείται σήμερα η απόφαση και ο δρόμος για τον επικείμενο διαγωνισμό αδειοδότησης είναι πλέον ανοικτός.

Το αποτέλεσμα της πολύωρης διάσκεψης της 26ης Οκτωβρίου 2016 θα ανακοινωθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το 2017 από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικ. Σακελλαρίου δρομολογώντας, όπως λένε αρμόδιες πηγές, εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η διαδικασία της σύνταξής της απόφασης έχει ολοκληρωθεί , δυόμισι μήνες μετά, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση του κατεπείγοντος αφού εκτιμάται πως το σκεπτικό της πλειοψηφίας (14-11) του Δικαστηρίου αναμένεται να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τον επικείμενο διαγωνισμό αδειοδότησης.

Η απόφαση θα καταγράφει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών αλλά και αναφορά στο ρόλο του ΕΣΡ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύνταξη της απόφασης του ΣτΕ για τον διαγωνισμό Παππά έχει αναλάβει ο σύμβουλος Επικρατείας και εισηγητής της υπόθεσης στην Ολομέλεια Γ. Παπαγεωργίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.