ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Νέα θύελλα στις τηλεοπτικές άδειες: Έτοιμα να τα βροντήξουν τα μέλη του ΕΣΡ

Νέα θύελλα στις τηλεοπτικές άδειες: Έτοιμα να τα βροντήξουν τα μέλη του ΕΣΡ

Μια ρύθμιση που πέρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στα «κρυφά» στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τον περασμένο Μάιο βάζει φωτιά στο ΕΣΡ και φέρνει σε αδιέξοδο την πλειοψηφία των μελών του.

Η διάταξη -σύμφωνα με ιστοσελίδα – όριζε ότι στο εξής θα αναστέλεται η καταβολή συντάξεων για το προεδρείο και τα μέλη των ΔΣ των Ανεξάρτητων Αρχών που θα αμοίβονται με βάση τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Η ρύθμιση είχε άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του ΕΣΡ καθώς πέντε από εννέα μέλη του ΔΣ είναι συνταξιούχοι και ήδη υφίστανται:

Μείωση των μηνιαίων απολαβών τους κατά 500 ευρώ το ελάχιστο αφού οι μηνιαίες αποζημιώσεις τους είναι μικρότερες των συντάξων που λάμβαναν,

Περαιτέρω απώλειες αφού καλούνται τώρα να καταβάλουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κατάσταση είναι και ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρουμάνος πρώην αρεοπαγίτης.

Το ταμείο Νομικών ζητεί όχι μόνο την επιστροφή των συντάξεων που έχει εισπράξει για το διάστημα που βρίσκεται στο «τιμόνι» του ΕΣΡ αλλά απειλείται και με επιπλέον πρόστιμο.

Ύστερα από αυτό ο κ. Κουτρουμάνος ανέβαλε την συνεδρίαση του ΕΣΡ που είχε ως θέμα την πορεία του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Η σκέψη να γίνει η συνεδρίαση υπό τον αντιπρόεδρο της Αρχής Αδόλφο Μορώνη δεν «περπάτησε» διότι και ο γνωστός συνταξιούχος δημοσιογράφος ακολούθησε την γραμμή του προέδρου του ΕΣΡ.

Προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να προχωρήσει ο διαγωνισμός γίνονται επαφές με την κυβέρνηση αλλά και με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ωστόσο εκφράζεται ο προβληματισμός αν τελικά οι όποιες αλλαγές ικανοποιήσουν τα μέλη του ΕΣΡ που δεν κρύβουν ότι μελετούν ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα δεν γνωρίζουν- μεταξύ άλλων- αν ενδεχόμενη αύξηση των μηναίων απολαβών τους θα μπορέσει να ισοσκελίσει και την απώλεια που υφίσταται λόγω της επιπρόσθετης καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών. Επίσης τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση, εκείνη των συνταξιούχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.