ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η πρώτη νικήτρια του Survivor Ε.Δερμετζόγλου δηλώνει: «Το παιχνίδι μου κατέστρεψε τη ζωή» (upd) (βίντεο)

Η πρώτη νικήτρια του Survivor Ε.Δερμετζόγλου δηλώνει: «Το παιχνίδι μου κατέστρεψε τη ζωή» (upd) (βίντεο)

Aνανέωση (Αρχικό κείμενο 22:58 08/03/2017)

Μπορεί τα παιχνίδια επιβίωσης (που όμως στηρίζονται στην ανθρώπινη εξαθλίωση) να έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φιλοθέάμον κοινό και να σπάνε κατά καιρούς τα μηχανάκια τηλεθέασης… αλλά για αυτούς που συμμετέχουν μάλλον είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οταν στη πραγματικότητα αγωνίζεσαι για να καταπολεμήσεις τη πείνα και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζεις ό,τι έπαθλο και να πάρεις προφανώς σου φαίνεται λίγο…

Ο λόγος για τη πρώην νικήτρια του Survirvor, Eυαγγελία Δερμετζόγλου πόυ τί κι αν απέκτησε φήμη και αν κέρδισε το έπαθλο των 200.000 ευρώ, 14 χρόνια μετά τη νίκη της, έχει μετανιώσει τη συμμετοχή της…. αφού όπως λέει της κατέστρεψε τη ζωή!

Το 2003, ταξίδεψε μαζί με άλλους 15 άπειρους τηλεοπτικά ανθρώπους για τη Μαλαισία, αφήνοντας πίσω την οικογένεια και τον περίγυρό της.

Σήμερα, την ώρα που ο δεύτερος κύκλος του Survivor προβάλλεται μέσα από τηλεοπτικό σταθμό, ενώ η ίδια τότε παραχωρεί μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο youweekly.gr της κατακεραυνώνοντας το παιχνίδι!

«Τι λες τώρα; Σε εμάς έγιναν πολλά σκληρά πράγματα που δεν τα έδειξαν ποτέ οι κάμερες, αν τα έδειχναν θα έπρεπε να μπούνε όλοι φυλακή…

Ζήσαμε την απόλυτη εξαθλίωση. Τώρα παρακολουθείς το σκάφος που τους πηγαίνει στο απέναντι νησί, εμάς μας πήγαιναν νύχτα με 10 μποφόρ, θαλασσοπνιγόμασταν και τρέμαμε με ένα σεντόνι.   Πελώρια κύματα έσκαγαν επάνω μας μέχρι να πάμε στο συμβούλιο. Κινδυνεύαμε, σπάγανε τα σαγόνια μας από το κρύο, οι καταστάσεις που περάσαμε –ειδικά οι γυναίκες – ήταν τραγικές. Αυτά δεν τα είδατε ποτέ, όλα ήταν ωραιοποιημένα», δήλωσε μεταξύ άλλων.  

Όσο για το αν έφτασε κοντά στο θάνατο; Τολμά να απαντήσει:

«Ναι, για αυτό και 3 φορές σταμάτησα το παιχνίδι, έκανα ανταρσία, μίλησα με τους συμπαίκτες μου και τους ρώτησα αν ήθελαν να βγω μπροστά και συμφώνησαν. Φώναξα την παραγωγή, τον Βορίδη και τους ανακοίνωσα ότι τα πράγματα είχαν γίνει πολύ επικίνδυνα και ότι είχα μια ζωή και ένα παιδί που δεν ήθελα να τα χάσω. Τους είπα ότι αν για εκείνους ήταν ένα παιχνίδι, για εμάς ήταν εξαθλίωση, τους απείλησα, μάλιστα, από την αρχή ότι θα τους έστελνα στα δικαστήρια».

  Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θεωρεί –όπως χαρακτηριστικά δηλώνει- πως το Survivor της… κατέστρεψε τη ζωή;   Κοιμόσουν καλά σπίτι σου βγαίνοντας από το παιχνίδι;

«Όχι βέβαια, είχα εφιάλτες. Άσε που είχα εξοικειωθεί με τα ζωύφια που ενώ σιχαίνομαι τις κατσαρίδες, όταν έβλεπα καμία την έπιανα με το χέρι μου και τη σκότωνα…».   Πήγες σε ψυχολόγο; «Σε ψυχίατρο πήγα και πήρα χάπια για να μπορέσω να επανέλθω στην πραγματική ζωή».   Πόσο καιρό σου πήρε για να επανέλθεις στην πραγματική ζωή;   «To Survivor μου κατέστρεψε την ζωή… Νομίζω ότι δεν επανήλθα ποτέ».   Το συνειδητοποίησες εκ των υστέρων ότι εξαιτίας σου και της Ορθούλας ανέβαιναν τα ποσοστά τηλεθέασης, γιατί ήσασταν δύο ωραίες γκόμενες;   «Ναι, ακόμα και σήμερα δεν μπορείς να φανταστείς τι μηνύματα παίρνω από φανατικούς θαυμαστές που έβλεπαν το παιχνίδι».  

Ενοχλήθηκες που σε αποκαλούσαν η Ευαγγελία του «Survivor»;

«Ναι, με πείραξε και το έκοψα, είπα: «Stop παιδιά, είμαι η Ευαγγελία Δερμετζόγλου»!   Ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού είχες από άντρες; «Θα σου πω κάτι χαρακτηριστικό… Κάτω από το σπίτι μου είχα φροντιστήρια λυκείου, τα αγόρια έκαναν διαδήλωση και φωνάζανε: ”Θεά μας, κατέβα κάτω ”»!   Προτάσεις γάμου δέχτηκες; «Μόνο; Ό,τι μπορείς να φανταστείς…».  

Ο σύντροφός σου τι έλεγε τότε; «Ήταν χαλαρός και το αντιμετώπιζε με χιούμορ».   Ο γιος σου;  

«Δεν έβλεπε το παιχνίδι, το έβλεπαν οι συμμαθητές του και του έλεγαν για μένα… Τώρα που είναι 25 χρόνων πια και βλέπει να με αναγνωρίζουν ακόμα όταν βγαίνουμε έξω μου λέει να βάψω τα μαλλιά μου μαύρα και να τα κόψω για να μη μας ενοχλούν»…  

Η συμπεριφορά σου επιστρέφοντας από το παιχνίδι ήταν ίδια απέναντι στους δικούς σου ανθρώπους;

«Ναι, με τους δικούς μου ήταν ίδια, με τον υπόλοιπο κόσμο ήμουνα αγριεμένη… Το παιχνίδι ήταν για μένα μάθημα ζωής, με έμαθε πώς να προφυλάσσω τον εαυτό μου και να μην είμαι τόσο αυθόρμητη».   Αλήθεια, μικρή είχες κόμπλεξ με το σώμα σου και για να το ξεπεράσεις είχες βάλει παντού καθρέφτες και το παρατηρούσες; «Ναι, δεν μου άρεσε το σώμα μου παρόλο που στα 14 μού είχαν κάνει πρόταση να γίνω μοντέλο. Πήγαινα σε παραλίες ερημικές για να κάνω μπάνιο, είχα κόμπλεξ, κοιταζόμουν και έβλεπα τις ατέλειες, μετά το Survivor το ξεπέρασα, τώρα πια δεν με νοιάζει, κάνω μπάνιο με στρινγκ σε πολυσύχναστη παραλία».

To ξέσπασμα της Ευαγγελίας μέσα στο surviror:

 Κεφάλαιο Ηλίας Βαλάσης

Η αλλιώς… το «καλό παιδί». Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού. Ευγενικός, προσιτός και ξεκάθαρος από την αρχή για το ότι επιδιώκει τη νίκη προκειμένου να δωρίσει το έπαθλο σε έναν πολύ καλό του φίλο ο οποίος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ήττα του με ψυχραιμία. Ήταν η 6η αποχώρηση.

Οι 200.000 ευρώ χάθηκαν για πάντα όταν μια ίντριγκα των συμπαικτών του –με αρχηγό την Ορθούλα Παπαδάκου- τον έβγαλε από το παιχνίδι. Ήταν τότε που ο ίδιος έπεσε στην άμμο κλαίγοντας και φωνάζοντας: «Κάποιοι πρόδωσαν τον Χριστό για τριάκοντα αργύρια»…

Το χειρότερο όλων; Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ήρθε αντιμέτωπος με το Ναυτοδικείο, γιατί έμεινε 55 ημέρες στη Μαλαισία!

Κεφάλαιο Σπύρος Σούλης

Ίσως ο πιο κερδισμένος παίκτης του Survivor I. Μπορεί να μην κέρδισε τις 200.000 ευρώ, κατάφερε όμως να ξεχωρίσει και να χτίσει τη δική του τηλεοπτική καριέρα που… καλά κρατεί μέχρι σήμερα!

Δεν είναι άλλωστε τυχαία ένας από τους πιο επιτυχημένους διακοσμητές του χώρου… To site του, spirossoulis.com είναι ίσως το πιο αγαπημένο όσως λατρεύουν τη διακόσμηση!

Κεφάλαιο Ορθούλα Παπαδάκου

Η Ορθούλα αποτέλεσε μία από της παρουσίες που δίχασαν το τηλεοπτικό κοινό, καθώς μπορεί για κάποιους να ήταν «διεκδικητική» και «αληθινή», κάποιοι άλλοι, όμως, έβλεπαν στο πρόσωπό της τον άνθρωπο που… έθεσε τον Ηλία Βαλάση εκτός Survivor.

Η ίδια ανέπτυξε μια έντονη φιλία με την έτερη ξανθιά του παιχνιδιού, την Ευαγγελία, την οποία μάλιστα βοήθησε πολύ να κερδίσει το έπαθλο. Λιγο αργότερα πάντως, η Ευαγγελία δήλωνε πως οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί για πολλούς λόγους και πως δεν είναι πλέον φίλες, αλλά… γνωστές.

Κεφάλαιο Ευαγγελία Δερμετζόγλου

Η μοναδική παίκτρια στα χρονικά που δεν κέρδισε λόγω της καλής της σχέσης με τους συμπαίκτες της, μα διότι όλοι –όλοι όμως- αντιπαθούσαν τρομερά τον 47χρονο Κρητικό Νίκο Λαμπρινάκη, με τον οποίο η ίδια έφτασε στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψήφοι των συμπαικτών τους κατέληξαν στο 0 – 8, αφού και οι 8 που είχαν λόγο στην επιλογή του νικητή, ψήφισαν την Ευαγγελία. Η ίδια, πιο κυνική από ποτέ, δήλωνε πως… δεν έχει ανάγκη κανέναν τους και πως δεν επιδιώκει να κρατήσει επαφές.

Η καταγγελία της νικήτριας κατά του Mega και… οι διαθήκες των παικτών

Η νίκη της Ευαγγελίας Δερμετζόγλου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με την ίδια να μην αφήνει τηλεοπτική εκπομπή χωρίς να δώσει το «παρών» και να εκφράσει τα παράπονά της για το Mega. Ο λόγος; Το ποσό των 200.000 ευρώ δεν έφτασε ποτέ ολόκληρο στα χέρια της, καθώς οι κρατήσεις της εφορίας ήταν μεγάλες. Έτσι, το Mega δε γλίτωσε την καταγγελία και η ξανθιά περσόνα είχε ακόμα έναν λόγο να εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες των μεσημεριανών –και όχι μόνο- εκπομπών.

Η Ευαγγελία μοιάζει να τα είχε μαζεμένα στην παραγωγή του Mega… καθώς δεν έμεινε στις καταγγελίες, μα προχώρησε και σε inside αποκαλύψεις τις οποίες κανείς μέχρι τότε δε γνώριζε. Μία από αυτές ήταν και οι διαθήκες των παικτών!

«Θα πω κάτι που δεν το έχει πει κανείς. Την ημέρα που φεύγαμε για το Survivor από το κτίριο της Παραγωγής, πέντε λεπτά πριν μπούμε μέσα στα ταξί να πάμε στο αεροδρόμιο, μας έδωσαν ένα συμβόλαιο άλλο, το οποίο ήταν η διαθήκη μας. Κάναμε διαθήκη! Υπογράψαμε τη διαθήκη μας. Δηλαδή, πού αφήνω τα υπάρχοντά μου, τα λεφτά μου, το σπίτι μου, το αυτοκίνητό μου. Υπέγραψα –που υποτίθεται ότι είμαι μια μεγάλη γυναίκα, με εμπειρία- τη διαθήκη μου με ποσοστά», δήλωσε η ίδια σε τηλεοπτική εκπομπή…

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές των δοκιμασιών του survivor 1:

H αποκαλυπτική συνέντευξη του Ηλία Βαλάση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.