Η οικογένεια που έγινε γνωστή για τους λάθος λόγους: «Έπρεπε να έχουμε κλειδώσει την πόρτα …» (βίντεο)

Η οικογένεια που έγινε γνωστή για τους λάθος λόγους: «Έπρεπε να έχουμε κλειδώσει την πόρτα …» (βίντεο)

Έγιναν «viral», αλλά για τους… λάθος λόγους. Ο λόγος για τον καθηγητή Robert Kelly, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, όταν εμφανίστηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, προκειμένου να αναλύσει τις εξελίξεις στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα.

Για… κακή -ή για καλή- του τύχη, ο Kelly έμελλε να γίνει παγκοσμίως γνωστός, όχι για τις γνώσεις και την κατάρτισή του πάνω στο αντικείμενο, αλλά για την… live εισβολή των δύο μικρών παιδιών του στο δωμάτιο, από το οποίο εκείνος πραγματοποιούσε τη ζωντανή σύνδεση με το βρετανικό κανάλι. Και, για να ολοκληρωθεί η εικόνα της… καταστροφής, την εμφάνισή της στην εικόνα που έβλεπε όλος ο κόσμος στους δέκτες του έκανε και η σύζυγός του, «κυνηγώντας» να μαζέψει τα παιδιά, πριν… διαλύσουν την συνέντευξη του πατέρα τους. Το κακό, ωστόσο, είχε γίνει.

Τι ακολούθησε; Ο… κακός χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την «επεισοδιακή» συνέντευξη του καθηγητή να κάνει τον γύρο του κόσμου και τα σχόλια των χρηστών -κυρίως στο Twitter- να παίρνουν… φωτιά, καθώς άλλοι θέλησαν να συγχαρούν τον κ. Kelly για την ψύχραιμη -τηρουμένων των αναλογιών- διαχείριση της κατάστασης, αλλά και για το… γέλιο που αφειδώς προσέφεραν ο ίδιος και η οικογένειά του, ενώ, στον αντίποδα, υπήρξαν και επικριτές, που «καυτηρίασαν» την κίνησή του να… απωθήσει ελαφρά το ένα του παιδί με το χέρι, προσπαθώντας να το απομακρύνει από την οθόνη και να… περισώσει ό,τι μπορούσε από την ζωντανή του συνέντευξη.

Έχοντας πλέον ηρεμήσει, ο καθηγητής και η σύζυγός του, Kim Jung-A, δέχτηκαν να παραχωρήσουν συνέντευξη στην Wall Street Journa, ποζάροντας μάλιστα στον φωτογραφικό φακό αγκαλιά με τα δύο… αξιολάτρευτα «ζιζάνιά» τους, που έγιναν αίφνης τα αγαπημένα τέκνα του τηλεοπτικού κοινού.

«Είναι μια κωμωδία λαθών» εξήγησε ο ίδιος ο καθηγητής, ανακαλώντας στη μνήμη του όλα όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες. Την ώρα που εκείνος εμφανιζόταν μέσω Skype στο BBC από το σπίτι τους στην Μπουσάν της Νότιας Κορέας, η σύζυγός του βρισκόταν στο σαλόνι με τα δύο παιδιά τους και είχε βάλει την τηλεόραση να παίζει, ενώ εκείνη κατέγραφε με την κάμερα του κινητού της την συνέντευξη του άντρα της.

Μάλιστα, η οικογένεια είχε παραγγείλει πίτσα, καθώς ο καθηγητής είχε εκείνη την ημέρα και άλλες προγραμματισμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ κάτω από το σακάκι και το πουκάμισο με την γραβάτα, για τις ανάγκες της τηλεόρασης, ο ίδιος φορούσε ένα άνετο τζιν παντελόνι. Όταν εμφανίστηκε στην οθόνη της τηλεόρασης, όπου ήταν συγκεντρωμένη η οικογένεια, η 4χρονη κόρη του, Marion, ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας της και, αναγνωρίζοντας το μέρος που βρισκόταν ο πατέρας της -ένα δωμάτιο στο τέλος του διαδρόμου-, πήγε να τον βρει.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, η μικρή είχε γιορτάσει σε έναν παιδότοπο τα τέταρτα γενέθλιά της και, όπως εξηγεί ο κ. Kelly, ήταν πολύ χαρούμενη και κεφάτη. Καθώς η κ. Kim ήταν αφοσιωμένη στην οθόνη, καταγράφοντας με το smartphone της κάθε στιγμή της συνέντευξης του συζύγου της, δεν πρόσεξε ότι, την μικρή της κόρη ακολούθησε, μέσα στην στράτα του, όπως πολύ συχνά κάνει, και ο ηλικίας μόλις οκτώ μηνών James.

Το «κακό» δεν άργησε πολύ να συμβεί και από κει και πέρα, όλα είναι πλέον μέρος της τηλεοπτικής ιστορίας. Τα δύο πιτσιρίκια εισέβαλαν στο δωμάτιο, ενώ μάταια ο Ρόμπερτ Κέλι προσπαθούσε με το αριστερό του χέρι να καθοδηγήσει την κόρη του -όπως ο ίδιος εξηγεί- εκτός πλάνου, ελπίζοντας ότι το BBC θα έσπευδε να δείξει κάποιο άλλο πλάνο ή να περιορίσει το εύρος της λήψης, ώστε να αποφευχθεί το… μοιραίο.

Η… εισβολή της κυρίας Kim στο δωμάτιο, όταν σαν άλλος… Γιουσέιν Μπολτ μπήκε φουριόζα στο δωμάτιο, σε μια ηρωική προσπάθεια να… σώσει τη μέρα, ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» του ξεκαρδιστικού σκηνικού. Η εικόνα της να γλιστράει στο πάτωμα, προσπαθώντας να μαζέψει τα παιδιά της, έφερε γέλιο μέχρι δακρύων, καθώς η γυναίκα φορούσε μόνο τις κάλτσες της την ώρα εκείνη, όπως συνηθίζεται σε πολλά κορεάτικα σπίτια.

Το βίντεο έχει κάνει ήδη περισσότερες από 84.000.000 προβολές μόνο μέσω της σελίδας του BBC στο Facebook, ενώ η είδηση έχει καλυφθεί την Ουρουγουάη μέχρι την Νιγηρία και την Αυστραλία. Ο ίδιος ο κ. Kelly παίρνει πάνω του την ευθύνη, αναγνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε κλειδώσει την πόρτα του δωματίου και πως αυτό θα ήταν αρκετό, για να αποφευχθεί όλο αυτό το σκηνικό.

Δηλώνει, δε, ότι, αμέσως μετά, ξεκίνησε να γράφει μια απολογητική επιστολή προς το BBC, ωστόσο μέσα σε 15 λεπτά, οι άνθρωποι του καναλιού επικοινώνησαν μαζί του, ζητώντας την άδεια της οικογένειας, για να προβάλουν το επίμαχο βίντεο. Αν και στην αρχή εκείνος και η γυναίκα του αρνήθηκαν, οι ιθύνοντες του βρετανικού δικτύου κατάφεραν να τους πείσουν ότι η προβολή θα ήταν θετική για εκείνους, καθώς θα έδειχνα ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά μια φυσιολογική οικογένεια.

Μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο, η ζωή τους έμελλε να αλλάξει, καθώς ο λογαριασμός του κ. Kelly στο Twitter «κατακλύστηκε» από μηνύματα και ειδοποιήσεις, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα, ο ίδιος ο καθηγητής αναγκάστηκε να βάλει το κινητό του σε λειτουργία πτήσης, καθώς δεχόταν «ομοβροντία» από τηλεφωνήματα και μηνύματα δημοσιογράφων, προκειμένου να δεχτεί να τους μιλήσει.

Όπως λένε ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν σκέφτηκαν καν να μαλώσουν τα παιδιά γι’ αυτό που έγινε. Αναγνωρίζουν ότι η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και, πλέον, ομολογούν ότι προσπαθούν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αφήνοντας πίσω τους το γεγονός ότι εκείνοι και τα παιδιά τους είναι πλέον… σταρ του YouTube!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.