Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (φωτο)

Δείτε πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (φωτο)

Η πιο αναγνωρίσιμη μεταφορά του θείου δράματος στη μικρή οθόνη είναι αναμφισβήτητα η τηλεταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Πώς είναι σήμερα, 42 χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές της;

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα του Ιησού από τη Ναζαρέτ στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείo ηθoπoιώv όπως o Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Αντονι Κoυίv, o Μάικλ Γιoρκ και φυσικά o εξαϋλωμέvoς Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα – ιδανική επιλoγή για τov ρόλo τoυ Iησoύ.

Ο τελευταίος μάλιστα έχει αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως 40 χρόνια μετά, τον αναγνωρίζουν ακόμη στην Ελλάδα ως τον άνδρα που υποδύθηκε τον Ιησού.

Το ρόλο της Μαρία, μητέρας του Χριστού στη μίνι σειρά του 1977, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ανέλαβε η Ολίβια Χάσεϊ. Στο πρόσωπό της άλλωστε, ο Φράνκο Τζεφιρέλι είδε και την ηρωίδα του Σαίξπηρ, Ιουλιέτα.

Η Olivia Hussey, γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ. Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκοτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα ηθοποιίας.

Η Ολίβια Χάσεϊ όπως είναι σήμερα, 42 χρόνια μετά το ρόλο της στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» / Φωτογραφία: Getty Images
O Ιησούς
Ο Ρόμπερτ Πάουελ πέρασε στην ιστορία για τον συγκεκριμένο ρόλο στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και παρότι συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να ξεχωρίσει τόσο, στα χρόνια που ακολούθησαν.

«Να προσπαθείς να υποδυθείς έναν Θεό και να το συνειδητοποιήσεις είναι μια παράκαμψη προς τον νευρικό κλονισμό» δηλώνει ο πρωταγωνιστής του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» 40 χρόνια μετά, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο έργο του Τζεφιρέλι που παρουσίασε το History Channel πριν από δύο χρόνια.

Πώς είναι όμως σήμερα ο Βρετανός ηθοποιός, που χαρακτηρίστηκε από τον ρόλο του στην τηλεταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι;

Ο Ιούδας

Ο ρόλος του στη σύλληψη του Ιησού τον στιγμάτισε, με τον ίδιο τρόπο που στιγματίστηκε ο Ιαν ΜακΣέιν που υποδύθηκε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη στη διάσημη τηλεταινία, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Η καριέρα του στη συνέχεια εκτοξεύτηκε, με συμμετοχές σε μεγάλες εμπορικές κινηματογραφικές παραγωγές στην Αμερική, μεταξύ των οποίων και οι «Πειρατές της Καραϊβικής».

Πώς είναι σήμερα όμως ο διάσημος, Ιούδας;

Ο ηθοποιός Ιαν Μακσέιν σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του / Φωτογραφία: Getty Images
Ιωσήφ

Όπως θα γνωρίζετε, ανάμεσα στο λαμπερό καστ της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ βρισκόταν και ένας Ελληνας ηθοποιός, ο Γιωργος Βογιατζής. Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα ο 73χρονος σήμερα ηθοποιός θυμήθηκε την ταινία ενόψει Πάσχα και μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες στα social media από τα γυρίσματα στο Μαρόκο.

Ο Γιώργος Βογιατζής σε πρόσφατη εμφάνισή του στο Εθνικό Θέατρο / Φωτογραφία: NDP Photos
Ο Γιώργος Βογιατζής είναι ένας ηθοποιός που γνωρίσαμε και μέσα από την ελληνική τηλεόραση, όταν πρωταγωνιστούσε πριν από αρκετά χρόνια με τη Βάνα Μπάρμπα σε σειρά του MEGA, το «Τζιβαέρι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον ΑΝΤ1 ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
Όπως λοιπόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα, η σειρά θα προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση. Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά απόψε, Μεγάλη Τετάρτη και έως και το Μεγάλο Σάββατο στις 20:45 το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» επιστρέφει ξανά από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.