Λάκης Λαζόπουλος: Η ΕΡΤ, τα δάνεια μυαλού και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης (βίντεο)

Λάκης Λαζόπουλος: Η ΕΡΤ, τα δάνεια μυαλού και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης (βίντεο)

O Λάκης Λαζόπουλος στο ανανεωμένο «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» του Open TV σχολίασε για άλλη μια Τρίτη την επικαιρότητα με τον ξεχωριστό σατιρικό τρόπο του, επιφυλάσσοντάς μας εκπλήξεις. Τη σημερινή εκπομπή ξεκίνησε με την ανακοίνωση ότι αυτή είναι η προτελευταία εκπομπή «Αλ Τσαντίρι» και προέτρεψε τους τηλεθεατές να χορεύουν γιατί χανόμαστε.

Σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνάντηση του Γιώργου Αυτιά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΕΡΤ ο Λαζόπουλος είπε: «Έτσι είναι τα ιδιωτικά κανάλια, δεν έχει πλέον κανονικά δελτία ειδήσεων, έχει δελτία απόψεων. Αυτό όμως δεν επιτρέπει στην ΕΡΤ να συμπεριφέρεται σαν ιδιωτικό κανάλι. Δεν μπορεί να προβάλλει στο δελτίο ειδήσεων μόνο την ομιλία του Τσίπρα χωρίς κανένα άλλο νέο.

Και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα μεγάλο κανάλι ιδιωτικό να τον στηρίζει δεν υπάρχει λόγος να μετατρέπεται η ΕΡΤ σε κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι πορευόμαστε σε αυτή τη ζωή με δάνεια μυαλού και με την τσέπη. Όταν παλεύεις πρωί μεσημέρι βράδυ να πληρώσεις εφορίες έρχεται κάποια στιγμή που δεν αντέχεις. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί γιατί φτωχοποιήθηκε η μεσαία τάξη»

Μπορεί το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών να γίνει τελικά την 1η Ιουλίου, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν θέλει να γίνει τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε:

Αναφορικά με τους δημόσιους υπαλλήλους και πώς θα κυμανθεί το ποσοστό εκείνων που φεύγουν και όσων προσλαμβάνονται σχολίασε: «Θα παίρνει από το δημόσιο υπαλλήλους ένας ιδιώτης και θα τους νοικιάζει.Ο ιδιώτης θα πληρώνει στο δημόσιο τους υπαλλήλους που του παίρνει και θα ξεφορτώνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο και σιγά σιγά ιδιωτικοποιείται το κράτος. Θα το έχουν το κράτος 100 άνθρωποι. Θα είμαστε υπάλληλοι 100 ανθρώπων.

Όταν αδειάζει το δημόσιο σταματούν και οι εισφορές στα ασφαλιστικά, άρα θα πάμε σε ιδιωτικές ασφαλιστικές… πολλοί δυσανασχετούν με το πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν, δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά, δεν χτυπάνε κάρτες, αλλά είμαστε οι ίδιοι που πάμε στα δημόσια νοσοκομεία και δεν βρίσκουμε τραυματιοφορέα. Έχουμε ένα υπερφορτωμένο δημόσιο που έχει παλιώσει και στο οποίο θα μπορούσε να υπάρξει μια μεταποίηση… ίδιοι άνθρωποι καινούργιες υπηρεσίες»

Για τη δήλωση Λοβέρδου σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν είχε σημασία για το ΠΑΣΟΚ να πάρουν δυο-τρεις βουλευτές παραπάνω στις εκλογές όσο είχε η χώρα, ο Λαζόπουλος σχολίασε: «Είναι δυνατόν ένα κόμμα σας το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποτίθεται ότι έχει διαφορετικά πιστεύω να λέει δεν πειράζει να βγάλουμε εμείις λιγότερυς βουλευτές για να βγάλει η ΝΔ αυτούς που χρειάζεται για να είναι αυτοδύναμη; Θα έλεγε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου να μην βγάλουμε εμείς βουλευτές παραπάνω για να βγει αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.