Έχετε δει τους “Vikings”; Γνωρίζετε πως ο θρύλος του Ragnar Lothbrok είναι αλήθεια βαμμένος με αίμα;

Έχετε δει τους “Vikings”; Γνωρίζετε πως ο θρύλος του Ragnar Lothbrok είναι αλήθεια βαμμένος με αίμα;

Η ιστορία των παλιότερων χρόνων είναι γεμάτη πολέμαρχους και βασιλείς, κατακτητές και βαρβάρους. Μαζί όμως περιέχει αμέτρητους μύθους και περισσότερους θρύλους. Πολλοί εξ αυτών είναι βασισμένοι σε αληθινά πρόσωπα, άλλοι πάλι δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτελέσουν έμπνευση για μετέπειτα ιστορικούς χαρακτήρες.

Κάθε λαός έχει έναν άνθρωπο-θρύλο για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί αμέτρητες ιστορίες, που έχει πολεμήσει τέρατα, έχει διδάξει θάρρος και γενναιότητα αλλά κανείς δεν ξέρει αν όντως υπήρξε κάποιος σαν και αυτόν. Για τους Έλληνες αυτός ο κάποιος είναι ο Αχιλλέας ή ο Ηρακλής.

Για τους Σκανδιναβούς είναι ο Ragnar Lothbrok. Ο θρυλικός ηγέτης των Vikings.

Αφιέρωμα του History Channel:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι καλύτερες σκηνές της ταινίας:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.