ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιώργος Θεοφάνους: «Αν έρθεις στην ομάδα μου, θα γίνω ο φύλακας άγγελός σου» (βίντεο)

Γιώργος Θεοφάνους: «Αν έρθεις στην ομάδα μου, θα γίνω ο φύλακας άγγελός σου» (βίντεο)

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που πλήττουν από την Τρίτη τη νοτιοανατολική Ισπανία στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το πέμπτο θύμα είναι ένας 58χρονος άνδρας από το Αλικάντε, που εντοπίστηκε στην κοινότητα Οριχουέλα από ελικόπτερο της ισπανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί το τέταρτο θύμα, ένας 36χρονος άνδρας, ανάμεσα στις κοινότητες Λα Χαμούλα και Σαλαζάρ, στην Ανδαλουσία. Ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αρχικά βρέθηκε το άδειο αυτοκίνητό του και λίγο αργότερα ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο εντόπισε και το πτώμα του οδηγού.

Το πρωί της Παρασκευής, ένας άνδρας μέσης ηλικίας πνίγηκε στην Αλμερία, όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, σε μια πλημμυρισμένη σήραγγα. Χθες Πέμπτη, οι αρχές είχαν ανακοινώσει τον θάνατο δύο άλλων ανθρώπων, ενός άνδρα 61 ετών και της αδελφής του, 51 ετών, στην περιοχή του χωριού Καουντέτε, στην Καστίλη-Λα-Μάντσα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα είπε ότι περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους ενώ 74 δρόμοι παραμένουν κλειστοί λόγω των νερών.

Στα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, διασώστες μετακινούνται με τζετ-σκι σε έναν πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο, ποτάμια λάσπης κατακλύζουν τους δρόμους και αυτοκίνητα παρασύρονται από τους χειμάρρους.

Το αεροδρόμιο της Μούρθια παρέμεινε κλειστό. Επίσης, 22 πτήσεις με προορισμό την Πάλμα, στη Μαγιόρκα, προσγειώθηκαν σε άλλα ισπανικά αεροδρόμια. Για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστό και το περιφερειακό αεροδρόμιο της Αλμερία, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δύο πτήσεις.

Μόνο στη Βαλένθια, 536.000 μαθητές έμειναν σήμερα στα σπίτια τους αφού τα σχολεία δεν λειτούργησαν. Κλειστά παρέμειναν επίσης τα σχολεία και στη Μούρθια και σε πολλές κοινότητες της Αλμερίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.