Α.Μικρούτσικος: «Γιατί ηθικολογούν και ζητάνε το ΕΣΡ για το Big Brother; – Νοιαζόμαστε εμείς για τον τηλεθεατή»

Α.Μικρούτσικος: «Γιατί ηθικολογούν και ζητάνε το ΕΣΡ για το Big Brother; – Νοιαζόμαστε εμείς για τον τηλεθεατή»

Ο Χάρης Βαρθακούρης και ο Ανδρέας Μικρούτσικος σχολίασαν όλα όσα συνέβησαν με την απομάκρυνση του Αντώνη Αλεξανδρίδη και φυσικά τοποθετήθηκαν για το ακραίο γεγονός που σόκαρε την ελληνική κοινωνία.

Ο Χάρης Βαρθακούρης μίλησε για λίγο καταδικάζοντας όσα συνέβησαν: «Ήταν μια εβδομάδα περίεργη για μας, συνέβη ένα γεγονός, που μας στεναχώρησε όλους πολύ. Το οποίο, φυσικά, οδήγησε στην αποβολή του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το σπίτι του Big Brother. Αυτό που συνέβη, δεν προβλήθηκε στον αέρα του ΣΚΑΪ. Μεταδόθηκε στο διαδικτυακό live streaming και αμέσως καταδικάστηκε τόσο από εμάς όσο και από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία».

Πολύ γρήγορα τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος μίλησε για περίπου έξι λεπτά για όλα όσα συνέβησαν και όχι μόνο. Υπερασπίστηκε τον ΣΚΑΪ, κατηγόρησε όλους όσοι ζήτησαν παρέμβαση από το ΕΣΡ και αποκάλυψε πως έλαβε αρνητική απάντηση από τον σταθμό στο αίτημά του να πάρει συνέντευξη από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Βγαίνει ο τύπος στο διαδίκτυο και εγκαλούν το ΕΣΡ να εγκαλέσει τον ΣΚΑΪ γι’ αυτό που συνέβη. Αυτό είναι τρομακτικό. Το Ραδιοτηλεοπτικό μπορεί να εγκαλέσει ή να επιβάλει ποινές για ό,τι συμβαίνει στο ραδιόφωνο και στον τηλεοπτικό αέρα. Εδώ είχαμε μία διαδικτυακή ιστορία.

Ο ΣΚΑΪ, δεν είναι ότι δεν το σταμάτησε, με μοναδική ευαισθησία και ταχύτητα το απομόνωσε. Αρχικά έκοψε το live streaming. Δεύτερον δεν έπαιξε το στιγμιότυπο, απλά αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση πειθαρχικού χαρακτήρα και το έκανε με μοναδική λεπτότητα και ευαισθησία, ώστε να μην εκθέσει κανέναν, παρά να το κόψει. Όταν υπάρχει αυτό το πράγμα και βλέπεις πώς αντιδρούν έχεις ερωτήματα. Οχι μόνο συμφωνώ απόλυτα, αλλά χειροκροτώ τον ΣΚΑΪ για την ευαισθησία και τον τρόπο που αντέδρασε. Την έγνοια που δείχνει για τον τηλεθεατή. Υπάρχει, όμως, κάτι που θα ήθελα να το πω και διαφωνώ. Το στοιχείο του να μην φτάσουμε στο σημείο να ηθικολογούν άνθρωποι που δεν έχουν τέτοια έγνοια, τέτοια ηθική και τέτοια ευαισθησία.

Σε μία εκπομπή δύσκολη, που μπαίνουν μέσα παιδιά υπάρχει έννοια και απόδειξη είναι ακριβώς αυτά τα αντανακλαστικά. Συμφωνώ απόλυτα με τον σταθμό. Ακούμε ανθρώπους που δεν έχουν ηθική να ηθικολογούν. Γιατί εγκαλούν στο Ραδιοτηλεοπτικό ενώ δεν έχει συμβεί τίποτα; Γίνεται αυτή την ελευθερία του διαδικτύου να τη φρενάρουν; Σήμερα την ανακαλύπτουν;

Και την ανακαλύπτουν στο πρόσωπο του ΣΚΑΪ; Για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο Big Brother; Σε όλα αυτά τα συμφέροντα, όπου ηθικολογούν ασύστολα, θα τους πω ευχαριστώ δεν θα πάρω. Εγώ πρότεινα στον σταθμό σήμερα να ξεκίναγε η εκπομπή έχοντας τον Αντώνη απέναντι και να του κάνω μία συνέντευξη μία ώρα. Και να το διαφημίσουμε, να πούμε δηλαδή ότι ο Αντώνης θα μιλήσει. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα ήμουν καταπέλτης, δεν θα άφηνα τίποτα αναπάντητο. Θα τον ρώταγα αν είναι βιαστής, αν είναι ανόητος, θα ανίχνευα τι είναι, ή αν τη ρύμη του ανόητου λόγου είπε αυτά τα πράγματα. Αυτή ήταν η δική μου πρόταση. Ο σταθμός, για λόγους ευαισθησίας δεν ήθελε. Αυτή ήταν μία δική μου αντίρρηση. Όλα αυτά θα ανιχνευτούν. Εμείς κάναμε ό,τι είναι δυνατόν. Την τελική κρίση την έχει ο κόσμος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.