Η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef καθώς κέρδισε τον Διονύση στον τελικό του MasterChef 5.

Επικρατώντας 38-36 του Διονύση στον μεγάλο τελικό, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι εκείνη που κέρδισε το τρόπαιο του MasterChef 5 και αναδείχτηκε παράλληλα η πρώτη γυναίκα με αυτόν τον τίτλο στην Ελλάδα.

Η Μυτιληνιά μαγείρισσα που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό τα βίωσε όλα, όπως είπε και η ίδια, στο MasterChef 5. Γνώρισε πολύ καλούς φίλους, μαγείρεψε με και για πολύ ξεχωριστούς σεφ, βίωσε την πίκρα της αποχώρησης, πήρε στα χέρια της το Silver Award και τελικά σήκωσε και το τρόπαιο του φετινού διαγωνισμού.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες δοκιμασιών στον τελικό του MasterChef 5, ο Διονύσης και η Μαργαρίτα μαγείρεψαν τα πιάτα ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

Βίντεο: Η δήλωση της Μαργαρίτας λίγο πριν τη νίκη

«Έχω πολύ άγχος, αλλά και εδώ που έχω φτάσει είμαι πολύ κερδισμένη και ας κερδίσει αυτός που έκανε την καλύτερη προσπάθεια γιατί και οι δύο πιστεύω ότι αξίζουμε εξίσου το ίδιο» δήλωνε πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ζωντανά από το στούντιο του MasterChef, η Μαργαρίτα.

Οι βαθμολογία των φιναλίστ στο MasterChef 5

Για τη δοκιμασία στην Χαλκιδική, η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 και έτσι με την ίδια βαθμολογία από την ομαδική έφτασε τους 16. Αντίστοιχα ο Διονύσης, έχοντας 7/10 από την ομαδική, έλαβε άλλο ένα επτάρι από την προσπάθεια στη Χαλκιδική, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.

Στην τρίτη βαθμολογία, αναφορικά με τη δοκιμασία από τον σουηδικής καταγωγής διάσημο σεφ Fredrik Berselius, η Μαργαρίτα έλαβε 7/10. Για την ίδια προσπάθεια, ο αντίπαλός της στο MasterChef 5 έλαβε 8/10. Έτσι, μετά και αυτή την ανακοίνωση, η Μυτιληνιά σεφ προηγούνταν με ένα βαθμό (23-22).

Λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα, ο Πάνος Ιωαννίδης ανακοίνωσε τη βαθμολογία για το μενού των δύο φιναλίστ στο MasterChef 5. Η Μαργαρίτα απέσπασε 7/10 όπως και ο Διονύσης. Έτσι, η Μαργαρίτα διατήρησε το προβάδισμα με έναν βαθμό στο σύνολο των δοκιμασιών του τελικού με 30 έναντι 29 για τον Διονύση.

Στην τελευταία βαθμολογία κρίθηκε και το τρόπαιο του MasterChef 5. Ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιξε τον τελευταίο φάκελο του τελικού και ανακοίνωσε πως η Μαργαρίτα έλαβε 8/10 από τον Βρετανό σεφ και έφτασε έτσι σε σύνολο τους 38 βαθμούς. Με 7/10 ο Διονύσης βρέθηκε δύο βαθμούς πίσω, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.

Η μεγάλη έκπληξη για τη Μαργαρίτα στο MasterChef 5

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκάλα Καλλονής, μαζί με την αδερφή της. Η μητέρας της, κυρία Σοφία, με την οποία έχει μια πολύ τρυφερή σχέση, ζει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα της τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραγωγή της εκπομπής μάλιστα επεφύλασσε μια πολύ μεγάλη έκπληξη για τη νικήτρια του MasterChef 5, αφού έφερε στο πλατό για τις δύο τελευταίες δοκιμασίες του τελικού τη μητέρα της. Η φιναλίστ του διαγωνισμού με δάκρια στα μάτια αγκάλιασε τη μητέρα της, την οποία είχε να συναντήσει από κοντά τρία χρόνια και τρεις μήνες.