ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

American Murder: Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τις τρανταχτές ομοιότητες με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά (βίντεο)

American Murder: Το ντοκιμαντέρ του Netflix με τις τρανταχτές ομοιότητες με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά (βίντεο)

Πάρα πολλές είναι οι ομοιότητες που εμφανίζονται πίσω από την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και στο αποτρόπαιο έγκλημα του Κρις Γουάιτς, ο οποίος στραγγάλισε την έγκυο γυναίκα του Σάνον και τα δύο παιδιά τους.

Η ιστορία- η οποία έγινε ντοκιμαντέρ από το Netflix- μοιάζει με αυτή των Γλυκών Νερών, ως προ το έγκλημα και την “σκηνοθεσία”, με τον Κρις Γουάτς να το παίζει τεθλιμμένος χήρος και να μιλάει στις κάμερες, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που… χρησιμοποίησε και ο Μπάμπης στα Γλυκά Νερά.

Το story του φριχτού εγκλήματος

Πάμε να δούμε σύντομα την ιστορία; Η Σάνον, που ήταν στον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης της, είχε φύγει ένα ταξίδι και όταν επέστρεψε ο Κρις της είπε για την συνάδελφό του, την Νικόλ. Τσακώθηκαν και ο το ανθρωπόμορφο τέρας την στραγγάλισε.

Μαζί με τη Σάνον όμως είχαν εξαφανιστεί και οι δύο κορούλες τους, 3 και 4 ετών. Ο Κρις λέει ότι εξαφανίστηκαν, δεν ξέρει τι έχει συμβεί και παρακαλεί μάλιστα όποιον γνωρίζει κάτι σπεύσει να βοηθήσει.

Τα ίδια έκαναν Κρις και Μπάμπης

Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που προκαλεί ερωτηματικά και ξεκίνησαν οι υποψίες στο πρόσωπό του. Όπως συνέβη και στην περίπτωση με τον δολοφόνο της Καρολάιν. Για όλους τους άλλους τελικά, όχι για την αστυνομία, που από την πρώτη στιγμή τον είχε στο κάδρο του πρώτου υπόπτου.

Ο Κρις Γουάτς λοιπόν αρχίζει να απαριθμεί τους βαθμούς των αξιωματικών της Αστυνομίας που ερευνούν το σπίτι του. Αν θυμάστε ο Μπάμπης έκανε αναφορά κι αυτός στην αστυνομία, λέγοντας πως 15-20 άτομα ψάχνουν και θα μπορούν αυτά τα παιδιά του ανθρωποκτονιών να τους βρουν.

Μιλώντας για την οικογένειά του που έλειπε από το σπίτι, δεν είπε ποτέ τα ονόματά τους, δεν είπα τη λέξη “οικογένεια”, αλλά ‘δεν υπήρχε τίποτα”. Τίποτα! Ο Μπάμπης δεν ανέφερε ποτέ το όνομα της Καρολάιν.

Όταν τον Κρις τον ρώτησαν για τα παιδιά του, είπε 27 φορές τη λέξη “εγώ”. Καμία το “εμείς”.

Κινούνταν νευρικά, ενώ ανοιγόκλεισε τα μάτια του 94 φορές. Ο Μπάμπης στην πρώτη του ομιλία στους δημοσιογράφους δεν σταμάτησε να ανοιγοκλείνει τα μάτια του και να κινείται νευρικά.

Ο μόνος που βγήκε από το σπίτι

Όσο ο Κρις Γουάτς μιλούσε στους δημοσιογράφους, οι αστυνομικές αρχές έψαχναν τα άψυχα σώματα της οικογένειάς του. Η ομολογία ήρθε όμως όταν από κάμερα ασφαλείας του γειτονικού σπιτιού παρατήρησαν πως ο μόνος που είχε βγει από το σπίτι εκείνη τη μέρα, ήταν αυτός και μάλιστα κάτι φόρτωσε στο αυτοκίνητό του.
Προκειμένου να αποφύγει τη θανατική ποινή, ομολόγησε τους τρεις φόνους και υπέδειξε το σημείο που είχε κρύψει τις σορούς. Οι σοροί των δύο κοριτσιών βρέθηκαν μέσα σε δεξαμενές πετρελαίου, στην περιοχή όπου εργαζόταν ο Γουάτς, ενώ η Σάνον ήταν θαμμένη δίπλα από αυτές.

Το κίνητρο

Ο Κρις είπε πως ήθελε να ζήσει με την ερωμένη του, ωστόσο το ακόμα πιο συνταρακτικό αποκαλύφθηκε από τον συγγραφέα, Τσέριλ Κραντλ στο βιβλίο «Επιστολές από τον Κρίστοφερ». Η ερωμένη του, τού είχε πει ότι θα μπορούσε να είναι μαζί της μόνο αν «ξεφορτωνόταν» την οικογένειά του και ότι θα του χάριζε ένα γιο, ενώ αποκαλύφθηκε πως είχε δώσει στη γυναίκα του και φάρμακο για να αποβάλει στο τρίτο τους παιδάκι.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια, χωρίς τη δυνατότητα έφεσης και επιπλέον 28 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.