Θύελλα αντιδράσεων για τη «μαύρη» Κλεοπάτρα του Netflix

Το ντοκιμαντέρ είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου

Θύελλα αντιδράσεων για τη «μαύρη» Κλεοπάτρα του Netflix

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κυκλοφορία ενός τρέιλερ του Netflix που απεικονίζει την Κλεοπάτρα μαύρη.

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ για τη νέα ταινία-ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα της Αιγύπτου.

Παρά τις ιστορικές αναφορές και απεικονίσεις, αλλά και το γεγονός ότι η Κλεοπάτρα ήταν ελληνικής καταγωγής, το Netflix επέλεξε μια μαύρη ηθοποιό να την υποδυθεί.

Μάλιστα στο τρέιλερ εμφανίζονται ορισμένα πρόσωπα, χωρίς να αναφέρεται η ιδιότητά τους, που υποστηρίζουν ότι η Κλεοπάτρα «θα μπορούσε να έχει καταγωγή από την Αίγυπτο».

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας που μεταφέρει τα λόγια της γιαγιάς της: «δεν με ενδιαφέρει τι σου λένε στο σχολείο, η Κλεοπάτρα ήταν μαύρη».

Στα σχόλια στο YouΤube χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο -ανάμεσά τους και Αιγύπτιοι- επικρίνουν το Neftlix ότι προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία.

Ορισμένοι από αυτούς υπογραμμίζουν ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα έχει μια τρομερή ιστορία που αξίζει να προβληθεί και δεν χρειάζεται η πλατφόρμα να δείχνει ανακρίβειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τη συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών από χρήστες που ζητούν από το Netflix να μην προβάλει το ντοκιμαντέρ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.