Στις 25 Αυγούστου υπέγραψε την απόφαση που επιτρέπει την δημοπράτηση μιας από τις τελευταίες παρθένες παραλίες του νησιού της Μυκόνου, αγαπημένη των σέρφερ αλλά και των ελλήνων που απολάμβαναν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώνουν μια μικρή περιουσία για ξαπλώστρες.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των ακινήτων πάνω από την παραλία φέρεται όπως ακούγεται έντονα στο νησί να έχουν έρθει σε μια πρώτη συνεννόηση με τους Γερμανούς του «Scorpios», ώστε οι τελευταίοι να επινοικιάσουν τα ακίνητά τους και να «χτυπήσουν» την Φτελιά.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι αρχαιολογικός χώρος, οι ενδιαφερόμενοι δεν απευθύνθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία αλλά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, που υπάγεται στον Υφυπουργό Οικονομικών.

Γνωρίζοντας ότι αν απευθύνονταν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία θα έπρεπε να περιμένουν χρόνια, προχώρησαν αμέσως μετά σε απευθείας επαφή με την κυρία Λυδία Κονιόρδου. Η υπουργός όπως αποδείχτηκε δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπογράψει τέλη Αυγούστου την απόφαση που επιτρέπει την «άλωση» της Φτελιάς από ξαπλώστρες, ομπρέλες ενώ θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο και ένα beach bar.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη παραλία, κομμάτι της οποίας διαχειρίζονται εδώ και δέκα χρόνια ο Νεκτάριος Νικολόπουλος και ο Παύλος Γιαβής.

Οι τελευταίοι λένε ότι ποτέ δεν χρέωσαν κανέναν άνθρωπο που έκατσε στις μαξιλάρες που είχαν σε ένα μέρος της παραλίας, ακόμη και αν αυτός δεν ήθελε να παραγγείλει κάτι από το εστιατόριο που διατηρούν πάνω από την Φτελιά.

Φέτος η Αστυνομία έστειλε στον αυτόφωρο υπάλληλό τους, επειδή δεν χρέωναν ξαπλώστρες-οι οποίες δεν υπήρχαν-μετά από ανώνυμη καταγγελία, ότι έχουν βάλει πέργκολες στην παραλία.

Ο Δήμος Μυκόνου δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στο όλο θέμα και πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία του κ. Κουκά να δείξει ότι νοιάζεται για το νησί του, ζητώντας αρχικά μια αυτοψία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για την συγκεκριμένη παραλία.
Άνθρωποι που έχουν δει το υποβληθέν τοπογραφικό διάγραμμα για τις ξαπλώστρες κάνουν λόγο για πολλά λάθη, ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα τηρηθούν τα όσα αναφέρει στην απόφασή της η κυρία Λυδία Κονιόρδου.

Σε ένα νησί, όπου οι παρανομίες κάθε είδους έχουν στήσει πάρτι εδώ και χρόνια, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε από τώρα την Φτελιά που όλοι ήξεραν σαν μια cool παραλία, χωρίς υπερβολές και με μια έντονη boho διάθεση.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται;

Από πέρυσι είχε ακουστεί το ενδιαφέρον των τριών Γερμανών πίσω από το project του «Scorpios» για την Φτελιά, μετά από προσέγγιση που τους έκαναν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πάνω από την παραλία, οι οποίοι οσμίστηκαν ζεστό χρήμα.

Και όλα αυτά για μια παραλία για την οποία κανείς δεν ενδιαφερόταν μέχρι το 2005, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά με κάποιες παροχές, χωρίς όμως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της και πάντα χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Το δίδυμο Νεκτάριος Νικολόπουλος-Παύλος Γιαβής της έδωσε από την αρχή ένα boho αέρα και μια χαλαρότητα που σταδιακά άρχισε να εκλείπει από τις άλλες παραλίες της Μυκόνου, ειδικά μετά την μετάλλαξη του νησιού τα τελευταία χρόνια.

Οι Γερμανοί του Scorpios μετά την τρελή επιτυχία που είχε το εγχείρημα με άρωμα Μεξικού και τον χαμό που γίνεται κάθε μέρα στο μυσταγωγικό τους ηλιοβασίλεμα, δείχνουν ότι έχουν επεκτατικές τάσεις αφού βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Με εισπράξεις τον φετινό Ιούλιο που ξεπέρασαν τα 4.000.000 ευρώ αναμένεται να κλείσουν την φετινή σεζόν με τζίρο που μπορεί να ξεπεράσει τα 18.000.000 ευρώ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πληροφορίες λένε ότι επιθυμούν διακαώς να πάρουν την Φτελιά και να επινοικιάσουν τα κτήρια πάνω από την παραλία ή ακόμη και να τα αγοράσουν, προκειμένου να στήσουν το νέο τους επιχειρηματικό εγχείρημα, που δεν θα θυμίζει σε τίποτε την τελευταία ίσως παρθένα παραλία του νησιού.