Η έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται εκατοντάδες τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πούλμαν κα πολυτελείς λιμουζίνες, θορύβησε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρακολούθησαν τις κινήσεις του κυκλώματος στη Μύκονο.

Οι ελεγκτές παρίσταναν τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, φορούσαν την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Οι τιμές που τους ζητούσαν ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.

Μπαίνοντας σε ένα τέτοιο βανάκι, διαπίστωσαν ότι το όχημα στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση και δεν είχε επαγγελματική στέγη.

Το όχημα είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου, αφού του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.