Μύκονος: Και δεύτερο νεκρό δελφίνι στην παραλία της Φτελιάς (φωτό, βίντεο)

Μύκονος: Και δεύτερο νεκρό δελφίνι στην παραλία της Φτελιάς (φωτό, βίντεο)

Για άλλη μια φορά στην παραλία της Φτελιάς της Μυκόνου βρέθηκε άλλο ένα νεκρό δελφίνι.

Με διαφορά λίγων ωρών, στην παραλία εντοπίστηκαν νεκρά δελφίνια τα οποία έφεραν τραύματα που πιθανότατα οφείλονται στην προπέλα κάποιου σκάφους. Το πρώτο δελφίνι βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Οι κάτοικοι αντικρίζοντας το δύστυχο θηλαστικό να κείτεται νεκρό σε μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. Κλιμάκιο των ανδρών του Λιμεναρχείου Μυκόνου εξέτασαν το δελφίνι και στη συνέχεια αφού συνέταξαν σχετική αναφορά, ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να το παραλάβει.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί της Τρίτης, μια γυναίκα που αντίκρισε στην παραλία της Φτελιάς την ίδια αποτρόπαια εικόνα ειδοποίησε το Λιμεναρχείο όπου οι λιμενικοί διενήργησαν αυτοψία και στη συνέχεια συνέταξαν την σχετική έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δελφίνι είχε μήκος περίπου 2 μέτρα και έφερε κάθετη τομή στην κοιλιά, καθώς και πολλαπλές εκδορές, πιθανότατα προερχόμενες από πρόσκρουση στα βράχια λόγω θαλασσοταραχής.

Η αναφορά του Λιμενικού εστάλη στον Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών (Πέλαγος) ενώ ο δήμος Μυκόνου το παρέλαβε για υγειονομική ταφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο συμβάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρμόδιες αρχές αφού δεν είναι σύνηθες γεγονός με διαφορά λίγων ωρών δύο δελφίνια να βρίσκονται νεκρά στο ίδιο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.