Krama Mykonos: Η διεθνοποίηση της ελληνικής κουζίνας

Krama Mykonos: Η διεθνοποίηση της ελληνικής κουζίνας

Eδώ και δύο δεκαετίες το Semeli Ηotel δίνει το παρών στον χάρτη της διαμονής στην καρδιά της Μυκόνου και κατάφερε να συνδέσει την διακριτική, elegant παρουσία του με τουρισμό ελληνικό και ξένο, πάντα υψηλού επιπέδου.

Ο λόγος ωστόσο που θα στρέψει φέτος το ενδιαφέρον μας πάνω του είναι το εστιατόριό του, που μάλιστα εκτός ότι επεκτάθηκε περιμετρικά της πισίνας, άλλαξε και όνομα και έλαβε ένα τίτλο υψηλού συμβολισμού σε σχέση με αυτό που δίνει: Krama!

Γιατί υψηλού συμβολισμού; Γιατί είναι το μοναδικό restaurant που συνδέει τόσο γευστικά την ελληνική με τη διεθνή κουζίνα και δημιουργεί ένα μοναδικό κράμα γεύσεων.

Eνα εστιατόριο που αποδίδει φόρο τιμής στην κυκλαδική και ελληνική μαγειρική παράδοση.

Την dinner κάρτα επιμελήθηκε ο γνωστός chef Χρύσανθος Καραμολέγκος με μοναδικές συνταγές ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Όπως εξηγεί και ο ίδιος: «Το Κράμα είναι αρχαία ελληνική λέξη που δηλώνει τον αρμονικό γάμο μερών που δημιουργούν ένα σύμφωνο σύνολο. Ετυμολογικά λοιπόν, η Κράμα είναι η ρίζα της λέξης κρασί, η οποία στην αρχαιότητα δηλώνει την ανάλογη ανάμιξη αδιάλυτου οίνου με νερό, προκειμένου να παράγει το ιδανικό σκεύασμα που συνοδεύει τα γεύματα και εκτιμώντας αυτήν την έννοια, δημιουργήσαμε το ομώνυμο εστιατόριο στο Semeli».

Το περιβάλλον ατμοσφαιρικό, με εξαιρετικό και εξειδικευμένο service, που το μόνο που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει εύκολα, είναι ότι το μοναδικό κενό που υπήρχε στα εστιατόρια της Μυκόνου μόλις καλύφθηκε με το Krama Greek fine dining.

Κrama Mykonos: Ρόχαρη, 2289 027466

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.