Σφράγισαν και το Alemagou στην Μύκονο για φοροδιαφυγή

Σφράγισαν και το Alemagou στην Μύκονο για φοροδιαφυγή

Νέα υπόθεση φοροδιαφυγής εντόπισε το κλιμάκιο των εφοριακών στη Μύκονο. Μετά το «σφράγισμα» του κεντρικού εστιατορίου του Nammos το περασμένο Σάββατο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις αξίας 73.000 ευρώ – ενώ το αποτέλεσμα του ελέγχου αμφισβητήθηκε απο τους υπεύθυνους της επιχείρησης οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν μηνύσεις εις βάρος των μελών του κλιμακίου για να τις αποσύρουν τελικά μερικές ώρες αργότερα – χθες είχαμε και νέο περιστατικό.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία της Φτελιάς, στο μπιτς μπαρ Alemagou, που και αυτό θεωρείται ένα απο τα πλέον δημοφιλή μαγαζιά του νησιού με τζίρους που ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ τη σεζόν.

Οι ίδιοι ιδιοκτήτες έχουν και το Zurbaran στο Κολωνάκι.

Μάλιστα τον έλεγχο έκανε το ίδιο κλιμάκιο που είχε μεταβεί στο Nammos όπως αναφέρει το protothema.gr, καθώς απ’ ότι φαίνεται η εντολή που έχει λάβει απο τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι για μόνιμη εγκατάσταση στο Νησί των Ανέμων στα πλαίσια επιχείρησης διαρκείας για την πάταξη του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των εφοριακών κατά την διάρκεια του ελέγχου στα ταμεία του μπιτς μπαρ -εστιατορίου φέρεται να διαπιστωσε λανθασμένη καταχώρηση του τρόπου πληρωμής (μετρητά ή πιστωτική κάρτα) που αφορά σε λογαριασμό αξίας 6.000 ευρώ.

Η επιχειρηση ζήτησε απο τους εφοριακούς να ελεγχθεί η «ασυμφωνία» μεταξύ αποδείξεων απο τη μια πλευρά και απο την άλλη μετρητών και πιστωτικών καρτών για να αποδειχθεί – σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους – οτι δεν υπάρχει παράβαση, όμως ο προϊστάμενος του κλιμακίου αρνήθηκε να ελέξχει την βασιμότητα των ισχυρισμών των υπεύθυνων της επιχείρησης και να προχωρήσει στον έλεγχο του ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν το ΑΤ Μυκόνου προκειμένου να σπεύσουν αστυνομικοί για να κατάσχουν το ταμείο ώστε να επιβεβαιωθούν μετά απο έλεγχο τα όσα υποστηρίζουν, δηλαδή ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά το κατάστημα σφραγίστηκε πριν απο μια ώρα απο το κλιμακιο των εφοριακών και για τις επόμενες 48 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.