ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άγριο ξύλο στη Μύκονο: Έστειλαν στο νοσοκομείο τον πρώην αντιδήμαρχο Μυκόνου

Άγριο ξύλο στη Μύκονο: Έστειλαν στο νοσοκομείο τον πρώην αντιδήμαρχο Μυκόνου

Αγρια ξυλοκοπήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.

Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχο χτες, Τρίτη, στις 03.00 τα ξημερώματα στην Αλευκάντρα Μυκόνου.

Οι δράστες τον γρονθοκόπησαν άγρια στο πρόσωπο με αποτέλεσμα ο ίδιος να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ο κύριος Ατζαμόγλου χρειάστηκε να κάνει ράμματα μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν του ανελέητου ξυλοδαρμού οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος όργωσαν το νησί των ανέμων και κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στα δύο άτομα που επιτέθηκαν και έστειλαν στο νοσοκομείο τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου.

Πρόκειται για δύο Έλληνες οι οποίοι μετά την επίθεση λούφαξαν προκειμένου να μην εντοπιστούν από τις αρχές χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ Μυκόνου και στη συνέχεια αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την Εισαγγελία Σύρου.

Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι επιτέθηκαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχο χτες, Τρίτη, στις 03.00 τα ξημερώματα στην Αλευκάντρα Μυκόνου.

Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, οι δράστες τον πλησίασαν έξω από πασίγνωστο μπαρ που βρισκόταν και του επιτέθηκαν πισώπλατα.

«Δεν πρόλαβα να τους δω» είπε στους αστυνομικούς λίγο πριν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Οι δράστες τον έριξαν κάτω και του βούτηξαν το πορτοφόλι. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν και οι τραπεζικές κάρτες του Μιλτιάδη Ατζαμόγλου. Το κινητό τηλέφωνο που του άρπαξαν βρέθηκε και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς κατέθεσε μήνυση για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος μέχρι πριν περίπου δέκα ημέρες είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί.

Η μήνυση κατετέθη σήμερα το πρωί ενώ ο κ. Κουκάς έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να εκθέσει εκ νέου την κατάσταση και να ζητήσει συνδρομή στο ζήτημα της αστυνομικής ενίσχυσης την οποία θεωρεί επιβεβλημένη σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.

Μάλιστα όπως τονίζει δεν είναι η πρώτη φορά που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς και πριν από περίπου δύο εβδομάδες κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Σύρου για όλα όσα έκτροπα συμβαίνουν στη Μύκονο υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο.

«Εδώ και δύο χρόνια με έμφαση φέτος το καλοκαίρι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι το Α.Τ Μυκόνου πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι υπάρχουν καταστάσεις ανομίας και το Α.Τ Μυκόνου λόγω υποστελέχωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα αυτά τα περιστατικά.

Σωρεία επιστολών ακόμη και αναφορά μου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κανείς δεν έσκυψε σοβαρά στο πρόβλημα της Μυκόνου” αναφέρει επισημαίνοντας πως “Η επίσκεψη μου επισπεύσθηκε δέχθηκε να με συναντήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη μη στελέχωση του Α.Τ Μυκόνου.

Δεν γίνεται το νησί της Μυκόνου που προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία να έχει μόλις 40 αστυνομικούς και ζητάμε αστυνομική παρουσία. Αν σε αυτή τη χώρα θέλουμε τουρισμό πρέπει να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Τουρισμός χωρίς αστυνομική παρουσία και ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών δεν γίνεται”. Τονίζει δε, ότι και η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη επισημαίνει πως “Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ποικιλοτρόπως, ωστόσο σήμερα για ακόμη μια φορά θα συναντήσω τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να του εξηγήσω όσα έχουν γίνει.

Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προχθές δέχθηκε μια βίαιη επίθεση εντός του παραδοσιακού οικισμού της Μυκόνου, καλούμε το κράτος να πράξει τα δέοντα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να στελεχώσει άμεσα το Α.Τ. Η Μύκονος είναι εν μέσω της τουριστικής περιόδου έχουμε τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες έντονης τουριστικής προσέλευσής και έχουμε έναν χειμώνα μπροστά μας που πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους του νησιού. Το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: cyclades24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.