ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την… Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια (φωτο)

Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την… Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια (φωτο)

Στο στόχαστρο και των πολεοδομικών αρχών βρίσκεται το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό που χρέωσε τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.

Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι… σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

Ανελκυστήρας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο στο δώμα.

Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή – κλειστός χώρος.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως… δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.