ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Το Βερολίνο κτυπάει την «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού: «Προσοχή στην Μύκονο – Θα σας γδάρουν – Θα πάθετε εγκεφαλικό»

Το Βερολίνο κτυπάει την «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού: «Προσοχή στην Μύκονο – Θα σας γδάρουν – Θα πάθετε εγκεφαλικό»

Οι «τσουχτερές» και μάλλον απλησίαστες τιμές στην Μύκονο έδωσαν αφορμή στους Γερμανούς να πουν τον «καλό» τους λόγο για το νησί το οποίο κακά τα ψέματα, είναι η «ατμομηχανή» του ελληνικού τουρισμού.

«Τιμές που “γδέρνουν”», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για τη Μύκονο, που προειδοποιεί τους τουρίστες ότι δεν πρέπει να παραγγέλνουν σε ένα εστιατόριο προτού δουν τις τιμές στον κατάλογο. ««Τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις για… αξέχαστες εμπειρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Guardian έκανε επίσης αφιέρωμα στη Μύκονο, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» το πώς έγινε προορισμός για τους πλούσιους.

«Είναι στα χείλη της διεθνούς τζετ σετ. Για τις ομορφιές της. Για τις αμμώδεις παραλίες της με ονόματα που στέλνουν τους τουρίστες κατ’ ευθείαν… στον Παράδεισο, ή στον σούπερ Παράδεισο. Τελευταία, η Μύκονος ξανάρθε στη δημοσιότητα για τις τσουχτερές τιμές της. 98,5 ευρώ τη μερίδα καλαμαράκια; Μα τι καλαμαράκια είναι τέλος πάντως αυτά; Η επικαιρότητα βρίθει τελευταία από τέτοιες ειδήσεις, καθόλου παραδεισένιες», αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας εκτενή αναφορά στην περίπτωση με τα «χρυσά» καλαμαράκια των 591 ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει παρέα τουριστών πρόσφατα.

«Πώς να αποφύγετε το εγκεφαλικό στη Μύκονο»

«Αυτό οφείλεται στην υψηλή πελατεία που κατακλύζει κατακαλόκαιρο το νησί. Αστέρες και αστεράκια του κινηματογράφου, είδωλα του αθλητισμού και όποιος τέλος πάντως θέλει να αισθάνεται σε αυτήν την κατηγορία τουριστών και να δείχνει γκλαμουράτος, δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα στο να πληρώνουν τέτοια ποσά, αδιανόητα για κοινούς θνητούς. Αυτοί βιώνουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα ποτήρι Prosecco 68 ευρώ;», επισημαίνει μεταξύ άλλων η DW, που θυμίζει ότι εφοριακοί έκαναν έλεγχο στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Κάθε τόσο διηγούνται τουρίστες για λογαριασμούς με αστρονομικές τιμές. Όπως 250 ευρώ για ένα απλό μπλουζάκι. Στην Μύκονο, σε συναυλία του Αντώνη Ρέμου σε παραλία, οι επισκέπτες πλήρωσαν μέχρι και 1500 ευρώ για ένα εισιτήριο, χωρίς φαγητό και ποτό. Τέτοιες τιμές δεν είναι παράνομες εφόσον αναφέρονται στους καταλόγους. Το ηθικό επιμύθιο είναι ότι πριν καθίσει κανείς σε εστιατόριο θα πρέπει να συμβουλεύεται τον κατάλογο φαγητών και ποτών και μετά να παραγγέλνει. Αυτό είναι κανόνας στην Μύκονο για να αποφύγει κανείς το εγκεφαλικό», καταλήγει η DW.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.