Μύκονος: Στο νησί μία από τις 10 ακριβότερες θαλαμηγούς στον κόσμο- Έκπληκτοι οι παραθεριστές (βίντεο)

Μύκονος: Στο νησί μία από τις 10 ακριβότερες θαλαμηγούς στον κόσμο- Έκπληκτοι οι παραθεριστές (βίντεο)

Στο νησί της Μυκόνου έδεσε πριν από λίγο μια από τις δέκα ακριβότερες θαλαμηγούς στον κόσμο και άφησε έκπληκτους τους παραθεριστές αλλά και τους κατοίκους.

Πρόκειται για το Radiant, μια θαλαμηγό ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου εμίρη του Ντουμπάι Abdullah Al Futtaim.

Το επιβλητικό σκάφος, μήκους 110 μέτρων και πλάτους 17 μέτρων, είχε αρχικά ναυπηγηθεί το 2009 για λογαριασμό ενός Ρώσου μεγιστάνα, έναντι του ποσού των 149 εκατ. ευρώ.

Παρά ταύτα, ύστερα από μια δικαστική περιπέτεια, που είχε να κάνει με φορολογικά ζητήματα, το 2011 το σκάφος πουλήθηκε στον εμίρη του Ντουμπάι, έναντι 240 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η αξία της θαλαμηγού Radiant σήμερα ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντάς την στη λίστα με τα 10 πιο ακριβά γιοτ της υφηλίου.

Διαθέτει έως και… κανόνι νερού

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός έχει 44 άτομα πλήρωμα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20 επισκέπτες.

Το μήκος της των 110 μέτρων τη φέρνει στην 32η θέση της λίστας με τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ άλλων, η θαλαμηγός διαθέτει ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, σινεμά, πισίνες, ενώ έχει ακόμα και ένα πανίσχυρο κανόνι νερού προκειμένου να αναχαιτίζει -και, κυριολεκτικά, να βυθίζει- εχθρικά σκάφη (πειρατές κ.λπ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.