ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ανησυχία στη Μύκονο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού – Επιστολή στον πρωθυπουργό

Ανησυχία στη Μύκονο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού – Επιστολή στον πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό με αίτημα την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια στέλνουν οι Αρχές της Μυκόνου μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Σήμερα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου και αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και να αποσταλεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία να ζητείται η άμεση παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στο νησί, με εξαίρεση τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και των λοιπών επιχειρήσεων τροφοδοσίας με είδη πρώτης ανάγκης των πολιτών.

Επιπλέον, θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος των προς επιβίβαση πολιτών στα αεροπλάνα με προορισμό τη Μύκονο, περιορίζοντας τη δυνατότητα επιβίβασης μόνο στους μόνιμους κατοίκους και να απαγορευθεί η προσγείωση ιδιωτικών ελικοπτέρων τόσο στον Αερολιμένα Μυκόνου όσο και σε ιδιωτικά ελικοδρόμια του νησιού.

Επίσης, τα ίδια μέτρα θα πρέπει να ισχύσουν στα πλοία της γραμμής όπου η επιβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, ενώ εξίσου απαραίτητο είναι να γίνουν συστάσεις στις εταιρείες εκδόσεων εισιτηρίων στα λιμάνια Πειραιώς και Ραφήνας με τη συνδρομή των κατά τόπους Λιμεναρχείων.

«Αποφασίσαμε να αποσταλεί επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα θωρακίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δημόσια υγεία στο νησί. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή και του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και των βουλευτών Κυκλάδων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές» δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, συμμετείχαν, εκτός από τον πρόεδρο κ. Κουκά, οι κ.κ. Υποσμηναγός ΕΑ Φώτιος Πλατιάς, Διοικητής ΑΤ Μυκόνου Αλέξανδρος Σκούλος, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου Παναγιώτης Μαυραγάνης, Υπολιμενάρχη Μυκόνου κ. Παναγιώτης Κατσάρας και την Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Μυκόνου Κωνσταντινιά Σαμψούνη. Για την αποφυγή πολυπληθούς συναθροίσεως τα υπόλοιπα μέλη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στη συνεδρίαση τηλεφωνικώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.