ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μύκονος: Δεν κατεβάζουν «ρολά» οι καταστηματάρχες – Συστήνουν επιτροπή με λοιμοξιωλόγους και επικοινωνιολόγους

Μύκονος: Δεν κατεβάζουν «ρολά» οι καταστηματάρχες – Συστήνουν επιτροπή με λοιμοξιωλόγους και επικοινωνιολόγους

Στη χθεσινή συνάντηση των καταστηματαρχών με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής αποφασίστηκε να μην κατεβάσουν ρολά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόστιμο και το δίμηνο λουκέτο στο Alemagou αλλά να συστηθεί επιτροπή με λοιμωξιολόγους και επικοινωνιολόγους.

Η επιτροπή που θα συστηθεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών θα κληθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την εύρυθμη λειτουργία των μπαρ και μπιτς μπαρ, αντιπροτείνοντας μια σειρά από μέτρα που ναι μεν θα προστατεύουν από την εξάπλωση της επιδημίας, ταυτόχρονα όμως θα περιορίσουν και την οικονομική ζημιά που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και εστίασης στο νησί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ένας από τους πιο παλιούς επιχειρηματίες στη νύχτα, ανέφερε ότι είναι ανεπίτρεπτο να αναγκάζεται να δουλέψει μόλις με 40 πελάτες στο μαγαζί του διότι τόσοι επιτρέπονται να βρίσκονται εντός του εσωτερικού χώρου βάσει των τ.μ. που διαθέτει και την ίδια στιγμή να βλέπει τους υπόλοιπους πελάτες να συνωστίζονται ανά εκατοντάδες σε βίλες του νησιού επειδή εκεί δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος.

Στις βίλες πέρυσι το καλοκαίρι χρέωναν τους τουρίστες με εισιτήρια εισόδου των 500 ευρώ και τραπέζια των 2-3 χιλιάδων ευρώ (ελάχιστη κατανάλωση), όλα “μαύρα” φυσικά. Το παράδοξο βέβαια είναι ότι κάποιοι επιχειρηματίες οι οποίοι σήμερα διαμαρτύρονται για την επιβολή των τσουχτερών προστίμων, είναι οι ίδιοι που οργάνωναν και παρότρυναν τον κόσμο να διασκεδάσει στις βίλες και όχι στα μαγαζιά της Χώρας.

Η επιτροπή λοιπόν που θα συσταθεί θα πρέπει να προτείνει εφικτές λύσεις κάτι που δεν σίγουρα δεν θα είναι το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Σχεδόν όλα τα μπαρ διαθέτουν ελάχιστα τ.μ κλειστών χωρών στους οποίους θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην προσέλευση του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχει κίνδυνος μεγάλου συνωστισμού έξω απ’ αυτά στα σοκάκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο των αρμοδίων Αρχών όχι μόνο για τη Μύκονο αλλά για το σύνολο της νησιωτικής χώρας θα επικεντρωθεί στον περιορισμό των ντεσιμπέλ ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες πάρτι που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις καθώς και στην τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.