Ο δήμαρχος της Μυκόνου ζητά υποχρεωτικό rapid test σε όλους τους επισκέπτες

Ο δήμαρχος της Μυκόνου ζητά υποχρεωτικό rapid test σε όλους τους επισκέπτες

Η πανδημία συνεχίζει να «πολιορκεί» και τη Μύκονο όπου την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία του Κέντρου Υγείας του νησιού, έπειτα και από πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ενώ ορισμένοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του από τις 11/02/2021 προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητάει να εφαρμοστεί υποχρεωτικό rapid test σε όσους επισκέπτονται το νησί, επισημαίνοντας ότι ήδη από τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου αφίχθηκαν εκατοντάδες άτομα ημεδαποί και αλλοδαποί, είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργεία που ήρθαν να δουλέψουν στην οικοδομή, δεδομένης της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας , που παραδοσιακά εμφανίζεται αυτούς τους μήνες.

Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που επέδειξε μια μικρή μειοψηφία είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα. Την ίδια ανάγκη για Rapid Test σε λιμάνια και αεροδρόμια εξέφρασε και η Σαντορίνη, όπως αναφέρεται στην αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φορτώμας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κρούσματα εντοπίστηκαν και στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για γιατρούς ή για νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία ( τα επείγοντα λειτουργούν κανονικά) από τη στιγμή που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.