ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μέχρι τον Μάρτιο η απόφαση για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ

Μέχρι τον Μάρτιο η απόφαση για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν, θα διαρκέσει μέχρι τον Μάρτιο. 

Σημειώνεται ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει σε αρχικό στάδιο από τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας, η οποία και ενέκρινε την πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ ως ανεξάρτητου διαχειριστή του συστήματος αερίου. Ωστόσο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ενδέχεται να επιβάλει πρόσθετες υποχρεώσεις συμμόρφωσης προκειμένου να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός στο πλαίσιο της έρευνας για την πώληση, η οποία υπενθυμίζεται ότι ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

H EE εκτιμά πως η συμφωνία ενδέχεται να μειώσει τον ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί έως τις 23 Μαρτίου.

Με τις εξελίξεις αυτές απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ εντός του έτους και άρα ΕΛΠΕ και δημόσιο να λάβουν το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ από την Socar.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.