ΕΣΠΑ: 68 εκατ. ευρώ για 55 έργα σε όλη την Ελλάδα

ΕΣΠΑ: 68 εκατ. ευρώ για 55 έργα σε όλη την Ελλάδα

Υπερδιπλασιάστηκε, κι έφτασε στα 68 εκατ. ευρώ, ο προϋπολογισμός της δράσης «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου» του ταμεακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του νέου ΕΣΠΑ. Από το πρόγραμμα θα υλοποιηθούν συνολικά 55 έργα σε όλη τη χώρα. Η αύξηση του προϋπολογισμού ήταν αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για το πρόγραμμα.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, «η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε το πρόγραμμα δείχνει τις σημαντικές ανάγκες αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα της ανάδειξης και αξιοποίησης του δημόσιου τουριστικού αποθέματος των δήμων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στηρίζουμε ουσιαστικά τους δήμους και τα ιδρύματα, ώστε να αποκαταστήσουν και να εκσυγχρονίσουν τα εμβληματικά κτίρια και υποδομές τους, να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν τουριστικά και οικονομικά, αυξάνοντας τις πηγές των εσόδων τους και κυρίως να διαφυλάξουν την πολιτιστική και περιβαλλοντική τους αξία, προς όφελος όλων των πολιτών. Με το πρόγραμμα αυτό αλλά και ένα πλήθος παρεμβάσεων που ήδη τρέχουν ή θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, στεκόμαστε στο πλευρό των δήμων, παρέχοντας τους αναγκαίους πόρους και υποστήριξη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών τους πρωτοβουλιών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη δράση αυτή, το υπουργείο Οικονομίας στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κτιριακού αποθέματος με σημαντική αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία, στην ενίσχυση και ανάδειξη επιστημονικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πάρκων, αλλά και στην αποκατάσταση και αναβάθμιση περιβαλλοντικά τραυματισμένων τοπίων και κοινωνικών υποδομών σε περιοχές με σημαντικό πολιτιστικό, κοινωνικό ή περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.