ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υποχώρησε και πάλι η στερλίνα

Υποχώρησε και πάλι η στερλίνα

Η στερλίνα απορρόφησε σχεδόν όλους τους κραδασμούς από την πολιτική αβεβαιότητα που πυροδότησε το εκλογικό αποτέλεσμα της Βρετανίας.

Υποχώρησε στο χαμηλό διμήνου έναντι του δολαρίου και επταμήνου έναντι του ευρώ, αφού κατέστη ξεκάθαρο πως το Κόμμα των Συντηρητικών με επικεφαλής την Τερέζα Μέι έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit. O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global προειδοποίησε για μία ακόμη υποβάθμιση της βρετανικής οικονομίας. Ενα χρόνο πριν, ο οίκος είχε αφαιρέσει την ανώτατη βαθμολογία του τριπλού Α από την οικονομία της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπου οι πολίτες της χώρας ψήφισαν την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Χθες, ο επικεφαλής του τομέα πιστοληπτικής αξιολόγησης κρατών στην S&P Global, Μόριτζ Κράιμερ, είπε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC πως «το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία αποδεικνύει ότι ήταν σωστή η αναθεώρηση της βαθμολογίας του δημοσίου χρέους της χώρας και μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες».

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι δρομολογημένες για τις 19 Iουνίου, αλλά αναμένεται να αναβληθούν έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στη Βρετανία. Επιδεινώνεται, ως εκ τούτου, το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία, επηρεάζοντας πάσης φύσεως αποφάσεις από παράγοντες της οικονομίας. Ηδη η βρετανική οικονομία παρουσίασε τις χαμηλότερες επιδόσεις το α΄ τρίμηνο του έτους από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., με τον ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 0,2% έναντι του 0,6% της Ευρωζώνης λόγω του Brexit.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE-100 παρουσίαζε χθες άνοδο, διότι η εξασθένηση της στερλίνας ενισχύει τα κέρδη των βρετανικών εταιρειών που προέρχονται από το εξωτερικό. Εν τούτοις, η πτώση της στερλίνας ανακόπηκε αφού η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε τον σχηματισμό κυβέρνησης με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας (DUP). Προηγουμένως, ωστόσο, είχε υποχωρήσει στο 1,2635 από 1,2953 δολάριο με πτώση άνω του 1,6%, αντανακλώντας το χαμηλό διμήνου. Εναντι του ευρώ, η στερλίνα διολίσθησε στο 1,1289 από 1,1549 με απώλειες 1,31%, προσεγγίζοντας το ναδίρ επταμήνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.