ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προληπτικό «standby arrangement» 2 δισ. ευρώ από την Κρ. Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Προληπτικό «standby arrangement» 2 δισ. ευρώ από την Κρ. Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα ζητήσει από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού την έγκριση, επί της αρχής, μιας νέας προληπτικής ρύθμισης για την Ελλάδα, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ΔΝΤ θα εισηγηθεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο διοικητικό του συμβούλιο και η ΕΕ, έπειτα από εθνικές διαδικασίες έγκρισης, θα εκταμιεύσει 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Ο χρόνος της πρότασής μου θα είναι σύντομος και θα εκκινήσω την διαδικασία πριν την 20ή Ιουλίου, είπε ακόμη η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Όπως εξήγησε, η κυρία Λαγκάρντ θα προτείνει ένα προληπτικό «standby arrangement» για την Ελλάδα, ύψους δύο δισ. δολαρίων. Κατά πληροφορίες, αυτό αναμένεται να το κάνει μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Η ίδια παραδέχθηκε πως η λύση που επιτεύχθηκε σήμερα για την Ελλάδα είναι η δεύτερη καλύτερη. Η πρώτη θα ήταν να ληφθούν τώρα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, σημείωσε.

Η συμφωνία αυτή όμως, όπως είπε, επιτρέπει να διαπραγματευτούν οι ευρωπαίοι τα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους. Τόνισε ακόμη πως υπάρχει πρόοδος και στο θέμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων του χρέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.