ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» της ΔΕΗ

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» της ΔΕΗ

Μέχρι τέλος Ιουλίου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει δεσμευτεί να παραδώσει τη μελέτη της για την εξομάλυνση των υπέρογκων χρεώσεων στους καταναλωτές της ΔΕΗ, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, το γνωστοποίησε στη Βουλή τονίζοντας ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ και τα 300 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και δεν μπορούν να βρεθούν οι υπόχρεοι για να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου που έκανε λόγο για αδικαιολόγητα φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή προς τη ΡΑΕ να μελετήσει το θέμα ως προς την αντιμετώπιση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), ώστε να γίνουν πιο ομαλές για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον υπουργό η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε να το κάνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν αφορούν μόνο μικρούς οφειλέτες αλλά και μεγαλοοφειλέτες, όπως η συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι από το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ έχουν ήδη ρυθμιστεί περίπου 1,2-1,3 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι κεντρική ιδέα του υπουργείου είναι να νομοθετήσει για τους «κακούς στρατηγικούς οφειλέτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για αδικαιολόγητα υπερβολικές χρεώσεις της ΔΕΗ και «φουσκωμένους λογαριασμούς» που στέλνει στους καταναλωτές χωρίς να εξηγεί, όπως είπε, γιατί υπάρχει αύξηση κόστους για την ίδια κατανάλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.