H ΤΕΡΝΑ υποψήφια για την παραχώρηση λειτουργίας του αεροδρομίου στο Βελιγράδι

H ΤΕΡΝΑ υποψήφια για την παραχώρηση λειτουργίας του αεροδρομίου στο Βελιγράδι

Τέσσερις κοινοπραξίες σε μια εκ των οποίων συμμετέχει η ελληνική ΤΕΡΝΑ – και μία εταιρία θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση προσφορών για την 25ετή παραχώρηση λειτουργίας του αεροδρομίου Nikola Tesla του Βελιγραδίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρία και μια επιτροπή της σερβικής κυβέρνησης.

Η Σερβία, που έχει ποσοστό 83,1% στο αεροδρόμιο, αναμένει το τίμημα της συμφωνίας να ανέλθει περίπου στα 400 εκατ. ευρώ.

Η μόνη εταιρία της οποίας έγινε δεκτή η μη δεσμευτική της προσφορά ήταν η γαλλική Vinci Airports, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Βελιγραδίου.

Οι κοινοπραξίες είναι η γαλλική Meridiam Eastern Europe Investments, η Zurich Airport AG και η γαλλική Eiffage, η ινδική GMR Infrastructure Limited και η ελληνική ΤΕΡΝΑ ΑΕ, η νοτιοκορεάτικη Incheon International Airport Corp., η τουρκική Yatirimlar ve isletme και η ρωσική VTB Capital Infrastructure καθώς και οι κινεζικές εταιρίες Hainan Air Travel Service, HNA και China National Aero Technology, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση παρέτεινε κατ επανάληψη την αρχική προθεσμία του Μαρτίου για να δώσει στους ενδιαφερόμενους περισσότερο χρόνο να ολοκληρώσουν τις προσφορές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνολικά 27 κοινοπραξίες και εταιρίες κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές. «Ο δημόσιος φορέας (η κυβέρνηση και η διοίκηση του αεροδρομίου) αποδέχθηκε την αξιολόγηση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων και αναγνώρισε τους ενδιαφερόμενους με τα απαιτούμενα προσόντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.